İçli Pide
İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.
İçli Pide İçin Gerekli Malzemeleri
>
Hamuru için- 5 su bardağı elenmiş un
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar ılık su
- Yeteri kadar tuz
İç Harcı için- 5-6 adet kemer patlıcan
- 200 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 2 adet iri boy domates
- 6-7 adet sivri biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı
İçli Pide Nasıl Yapılır?
İçli pide hazırlığımıza ilk olarak pide hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle elenmiş unu ilave ederek ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ortasına mayayı elimizle ezerek ilave edelim. Ardından diğer yoğurma malzemelerini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı gelene kadar yoğurduktan sonra üzerine temiz bir mutfak örtüsü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Bizde bu esnada pidemizin iç harcını hazırlayalım. İlk olarak patlıcanları alaca soyduktan sonra önce boylamasına 2 parçaya sonra ise dört parçaya keserek tuzlu suyun içine alarak patlıcanların acı suyunun çıkması için bekletelim. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyerek ocağa koyalım. Isınan yağın üzerine kıymayı ilave ederek renk değiştirene kadar kavurduktan sonra üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından sivri biberleri ince yemeklik doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim.
Biberler kavrulurken bizde patlıcanları tuzlu suyun içinden alıp iyice kuruladıktan sonra ufak küpler şeklinde doğrayarak iç harcın üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Patlıcanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulalım ve üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. Ardından iç harcın üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ekleyip iyice karıştırarak iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra mayalanarak kabaran hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak beze şekline getirerek unlanmış tezgâh üstünde yemek tabağı genişliğinde açalım. Açılan bezenin içine iç harçtan koyarak kenarlarını pide şeklinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen pidenin kenarlarına sürmek için sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarılarını ufak bir kâsede çırparak bir fırça yardımıyla iyice sürelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım. Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak içli pideleri fırına sürerek kızarana kadar pişirelim ve pideleri fırından almadan 5 dakika kadar önce fırından alarak iç harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırına verelim. Kaşarlar eriyip kızardıktan sonra içli pideleri fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 16:24:48
İçli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|