İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.

İçli Pide İçin Gerekli Malzemeleri
>

Hamuru için

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı için

  • 5-6 adet kemer patlıcan
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
İçli Pide Nasıl Yapılır?

İçli pide hazırlığımıza ilk olarak pide hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle elenmiş unu ilave ederek ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ortasına mayayı elimizle ezerek ilave edelim. Ardından diğer yoğurma malzemelerini ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı gelene kadar yoğurduktan sonra üzerine temiz bir mutfak örtüsü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Bizde bu esnada pidemizin iç harcını hazırlayalım. İlk olarak patlıcanları alaca soyduktan sonra önce boylamasına 2 parçaya sonra ise dört parçaya keserek tuzlu suyun içine alarak patlıcanların acı suyunun çıkması için bekletelim. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyerek ocağa koyalım. Isınan yağın üzerine kıymayı ilave ederek renk değiştirene kadar kavurduktan sonra üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından sivri biberleri ince yemeklik doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim.

Biberler kavrulurken bizde patlıcanları tuzlu suyun içinden alıp iyice kuruladıktan sonra ufak küpler şeklinde doğrayarak iç harcın üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Patlıcanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulalım ve üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. Ardından iç harcın üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ekleyip iyice karıştırarak iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra mayalanarak kabaran hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak beze şekline getirerek unlanmış tezgâh üstünde yemek tabağı genişliğinde açalım. Açılan bezenin içine iç harçtan koyarak kenarlarını pide şeklinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen pidenin kenarlarına sürmek için sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarılarını ufak bir kâsede çırparak bir fırça yardımıyla iyice sürelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım. Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak içli pideleri fırına sürerek kızarana kadar pişirelim ve pideleri fırından almadan 5 dakika kadar önce fırından alarak iç harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırına verelim. Kaşarlar eriyip kızardıktan sonra içli pideleri fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:24:48
İçli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İçli Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İçli Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024