Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerine kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir menüdür.
Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Yanında çoban salata ve ayran da çok güzel gider. Bu şekilde çok tercih ediliyor. Pidelerin birçok çeşidi vardır ama güveç pide daha çok tercih ediliyor. Özellikle mevlitlerde, özel günlerinizde, ramazan aylarında davetlerde ikram edilen bir tür pide çeşididir.

Güveç pidenin malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 2,5 Çay kaşığı tuz (Çok dolu olmayacak)
  • Alabildiği kadar un

Güveç pidenin iç malzemeleri

  • 250 Gr kıyma
  • 3 Tane orta boy domates rendesi
  • 1 Tane büyük boy kuru soğan
  • Biraz maydanoz
  • Biraz pul biber ve karabiber
  • Tuz

Güveç pide nasıl yapılır?


Öncelikle hamur yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökelim. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim ve hamurumuzu bir kenara koyalım. Daha sonra iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için soğanı minik minik küp şeklinde incecik doğrayalım.
Soğanı kıyma ile birleştirelim ve bunları biraz ovalım. Daha sonra içine rendelenmiş domatesi ve biraz kıyılmış maydanozu ekleyelim. İçine tuzu ve baharatları ekleyelim bunların hepsini harmanlayalım. Domates çok sulu ise suyunu eklemeyelim. Daha sonra hamuru 10 tane bezeye ayıralım. Her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına biraz inceltiyoruz. Çok da ince yapmayalım. Yaklaşık 1 santim kadar açalım. Sonra yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup fırına verelim. Pidelerin altı hafif kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin kızarmasını beklerseniz hamuru sert olur. Altını kontrol edip hafifçe pembeleştiğinde çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:01:04
Güveç Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveç Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Güveç Pide"
2,5 çay bardağı tuz yerine su koysak
melahat güney . 11.11.2016
2.5 çay bardağı tuz insanı deli eder bee doğru düzgün bir şekilde verin su tarifi barii. Çay kaşığı olacak o
Mehtap . 18.02.2018
hamur mayalı, ama tarifte yok,bir de kıymaya konan baharatları da eklerseniz daha verimli olur. teşekkürler
mehmet yiğit . 24.11.2016

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024