Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerine kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir menüdür.
Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Yanında çoban salata ve ayran da çok güzel gider. Bu şekilde çok tercih ediliyor. Pidelerin birçok çeşidi vardır ama güveç pide daha çok tercih ediliyor. Özellikle mevlitlerde, özel günlerinizde, ramazan aylarında davetlerde ikram edilen bir tür pide çeşididir.
Öncelikle hamur yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökelim. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim ve hamurumuzu bir kenara koyalım. Daha sonra iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için soğanı minik minik küp şeklinde incecik doğrayalım.
Soğanı kıyma ile birleştirelim ve bunları biraz ovalım. Daha sonra içine rendelenmiş domatesi ve biraz kıyılmış maydanozu ekleyelim. İçine tuzu ve baharatları ekleyelim bunların hepsini harmanlayalım. Domates çok sulu ise suyunu eklemeyelim. Daha sonra hamuru 10 tane bezeye ayıralım. Her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına biraz inceltiyoruz. Çok da ince yapmayalım. Yaklaşık 1 santim kadar açalım. Sonra yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup fırına verelim. Pidelerin altı hafif kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin kızarmasını beklerseniz hamuru sert olur. Altını kontrol edip hafifçe pembeleştiğinde çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.