Fırında Kıymalı Pide

Fırında Kıymalı Pide, genellikle doğu bölgelerinde fırında kıymalı pide yapılmakta. Doğu bölgelerinde yapılmamasının sebebi taş pide fırınlarının bulunmamasıdır. Evinizde de fırında kıymalı pideyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Fırında kıymalı pidenin yapımı azcık zor ama lezzetti de tadına bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalorisi o kadar yüksek.
Diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar fırında kıymalı pide tüketmesi pek önerilmemektedir. Fırında kıymalı pide normal fırında nasıl yapılır birazdan ondan bahsedelim.

Fırında Kıymalı Pide Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un

İç Harcı

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine süt, su, şeker ve ardında mayayı ekleyip köpük, köpük olduktan sonra sıvı yağı, yoğurdu ekleyin elinizle hamur yoğurur gibi yapın. Daha sonra süt maya karışımına yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine kapattın ve hamuru mayalanmaya bırakın. Bütün sebzeleri yemeklik olacak şekilde küçük doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyip ocağa alın. Yağ hafif ısındıktan sonra kuru soğanı ilave edin ve kavurmaya başlayın. Sonra yeşil biberi ilave edin. Biberlerde hafif kızardıktan sonra kıymayı ekleyin 2-3 dakika kıymaları da kavurun daha sonra domates, pul biber, karabiber, salça, tuz ekleyin 1-2 dakika daha karıştırın daha sonra tavanın ağzını kapatıp domates suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra ince doğranmış maydanozu ilave edin ve iyice karıştırın. Yoğurmuş olduğumuz hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Temiz bir tezgâhın üzerine azıcık un serpiştirin yuvarlamış olduğunuz hamuru merdaneyle hafif uzun olacak şekilde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı iç harçtan eşit bir şekilde serpiştirin. Kıymaların dökülmemesi için elinizi ıslatın açmış olduğunuz kıymanın etrafını kıvırın ve yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine sıra sıra dizin. Küçük bir sos kasesinin içine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Hazırlamış olduğunuzu karışımı kıymalı pidenin üzerine sürün. Hazırlamış olduğumuz kıymalı pideyi daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında kıymalı pide hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 13:54:21
Fırında Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kıymalı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kıymalı Pide"
Kıymalı pide bizim buralarda daha yayvan bir şekilde kenarlara doğru açılarak yapılır. Resimde görülen biraz dah farklı gibi duruyor. Peki kıymalı pideyi evde kendi fırınım ile yapmam mümkün müdür yoksa bunun için fırına mı iletmemiz gerekiyor?
Revah . 29.09.2018 01:20:01

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024