Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmakve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir. Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil sadece iki buçuk saate ihtiyacınız var.

Evde ramazan pidesiyapmak için gerekli olan
malzemeler

  • Beş Bardak un
  • 250 mililitre ılık su
  • 100 mililitre ılık süt
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir çorba kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket Yuva instant kuru maya

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
  • Bir adet Yumurta sarısı
  • İki yemek kaşığı yoğurt

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?


Evde ramazan pidesi yapmak için bize öncelikle karışımı hazırlamak için genişçe bir kap ve pideyi pişirmek için bir tepsi lazım. Beş bardak unu geniş bir kaba boşaltın ve üzerine bir paket instant kuru mayayı ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ılık suyu ilave edin. Ilık sütü ve tereyağını ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Zeytinyağını, toz şekeri ve tuzu ilave edin. Ardından elinizle yaklaşık 15 dakika, mikser ile 10 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru düz bir zemin üzerine alıp 5 dakika daha elinizle yoğurun. Bu işlemin ardından hamurun hafif cıvık kıvamda olmasına dikkat edin. Hafif cıvık kıvamda olan yoğurulan hamurun üzerini ıslak bir bezle örtün ve 2 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Bu sürenin sonuna doğru fırınınızı 225 derecede ısıtın ve fırınınız hazır beklesin.

2 saatin sonunda hamuru açıp iki eşit parçaya bölün ve hamura pide şeklini verin. Pide şeklini alan hamura keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verebilirsiniz. Üzerine dökmek için 1 yumurta sarısını ve yeteri miktardaki yoğurdu karıştırın. Yoğurt ve yumurta sarısı karışımıyla pide üzerini fırça veya kaşıkla sıvayın. Ardından üzerine bol miktarda susam ve çörek otu atın. Önceden hazırlamış olduğunuz 225 derecedeki fırınınızın tabanına çelik bir kap ya da borcam yerleştirip içerisine kaynamış su koyun. Sudan çıkan buhar pidenin pişmesini sağlayacaktır. Pişireceğiniz tepsi üzerine hafifçe un serpin. Hamuru üzerine koyun ve 25-30 dakika kadar üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Uyarı: Pidenin tabanının yanmaması için iç içe geçirdiğiniz iki tepsi kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirmeye bıraktığınızda arada bir altına bakmayı unutmayın.

Pidenin sıcaklığı evinize yansısın. Sevdiklerinizle hep birlikte yemeniz dileğiyle.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:31:30
Evde Ramazan Pidesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Ramazan Pidesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Evde Ramazan Pidesi"
Merhaba ben Ramazan pidesini çok seviyorum ancak pastaneler sadece ramaazan bayramında bunu yapıyor. Kendim evde Ramazan pidesi yaparken neye dikkat etmeliyim tarifte toz şeker diyor şeker yerine pekmez konur mu?
Münzir . 03.10.2018 19:09:10

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024