Bir bardakta ılık su içerisine yaş maya eklenip iyice sıvı hale getirilir. Derin bir kapta zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz, toz şeker ve hazırlanan maya eklenerek tamamı karıştırılır. Ardından un eklenir. Fazla sert olmayacak şekle gelene kadar oluşan hamur yoğurulur. Elde edilen hamur dinlendirme aşamasına bırakılarak üzerine şeffaf bir jelatin örtülür. Hamur ne kadar mayalanma süresinde tutulursa o kadar lezzetli olur.
Bir yandan da peynir rendeleme işlemi yapılır. Hazır halde bir kenarda elinizin yakınında tutulur. Mayalanan hamur elma büyüklüğünde beze olarak oklava yardımıyla açılır. İstenilen boyutta uzun bir şekilde elde edilen bu hamurun kenarları içe doğru katlanır. Fırın tepsisi hafif zeytinyağı ile yağlanarak bu yapmış olduğunuz hamurlar dikkatlice yerleştirilir. Önceden bir müddet ısıtılmış olan fırına 180 derece ayarı yapılarak hamurlar pişirilmeye verilir. Kenarları hafif kızaran hamurdan fırından çıkarılarak üzerine tereyağı sürülür. Sonrasında peynirler üzerini kapsayacak halde dizilir. En üst kata ise istenilen miktarda çörek otu serpilir ve tekrar fırına verilir. Sürekli kontrol altında tutulan peynirli pideler piştikten hemen sonra sıcakken üzerine tereyağı sürülerek dilim halinde veya bütün olarak servis edilir.
Afiyet olsun.