Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabileceğiniz enfes pideler elde edebilirsiniz. Biraz da el marifetiniz varsa değmeyin keyfime tavrında işe koyulursunuz. Bunun için tek yapılması gereken hamuru kıvamında yapmak ve pişirme aşamasında dikkatli olmaktır.
Hamuru açmak için gerekli aletlerin olmaması keyfinizi bozmasın ellerinizle yapabileceğiniz küçük peynirli pideler de gayet lezzetli olabilir. Her pratikliği mutfağınızda uygulamaya koymanız sizin açınızdan fayda sağlayacaktır.

Evde peynirli pide için gerekli malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (Sarısı ayrılmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 su bardağı un

Üzeri için

  • Yarım kilo organik köy peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu.
  • 2 yumurta sarısı

Evde peynirli pide nasıl yapılır?


Bir bardakta ılık su içerisine yaş maya eklenip iyice sıvı hale getirilir. Derin bir kapta zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz, toz şeker ve hazırlanan maya eklenerek tamamı karıştırılır. Ardından un eklenir. Fazla sert olmayacak şekle gelene kadar oluşan hamur yoğurulur. Elde edilen hamur dinlendirme aşamasına bırakılarak üzerine şeffaf bir jelatin örtülür. Hamur ne kadar mayalanma süresinde tutulursa o kadar lezzetli olur.
Bir yandan da peynir rendeleme işlemi yapılır. Hazır halde bir kenarda elinizin yakınında tutulur. Mayalanan hamur elma büyüklüğünde beze olarak oklava yardımıyla açılır. İstenilen boyutta uzun bir şekilde elde edilen bu hamurun kenarları içe doğru katlanır. Fırın tepsisi hafif zeytinyağı ile yağlanarak bu yapmış olduğunuz hamurlar dikkatlice yerleştirilir. Önceden bir müddet ısıtılmış olan fırına 180 derece ayarı yapılarak hamurlar pişirilmeye verilir. Kenarları hafif kızaran hamurdan fırından çıkarılarak üzerine tereyağı sürülür. Sonrasında peynirler üzerini kapsayacak halde dizilir. En üst kata ise istenilen miktarda çörek otu serpilir ve tekrar fırına verilir. Sürekli kontrol altında tutulan peynirli pideler piştikten hemen sonra sıcakken üzerine tereyağı sürülerek dilim halinde veya bütün olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:58:19
Evde Peynirli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Peynirli Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Evde Peynirli Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024