Etli Pide İçi

Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bayanların can simidi gibidir. Ne zaman kalabalık ya da ani bir misafir bastırsa ilk başvuracağımız yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Yanına hemen bir tarhana çorbası salata ve ayran çay ile de tatlıyı ikram ettik mi misafirlerimizi en iyi şekilde doyurmuş olmanın mutluluğunu yaşarız.
En güzel kısmı da çok az yorulmak ve az bulaşık ile mücadele etmektir. Bir de pide harcı olarak kaşarlı ya da peynirli gibi basit malzemelerden yararlanırsak işimiz daha kolay olacaktır. Aslında etli pide harcı hazırlamaya da karar verseniz çok yorulmazsınız sadece sebzelerin rondodan geçirilmesi aşaması biraz uğraştırabilir. Eğer eliniz hızlı ise bu işlemi de en fazla 20 dakika gibi kısa bir süre zarfında yerine getirmiş olursunuz. Bu arada eğer etli pide harcının içerisine evde acılı ezme ya da sos gibi malzemeleriniz varsa mutlaka bir miktar kullanmanızı tavsiye ederim. Kırmızı biber veya domates sosu olması arasında ise fark bulunmamaktadır.

Etli pide içinin hazırlanması için gerekli olan malzemeler


(6-7 adet pide için)
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 7 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızıbiber,
  • 5 adet çok yumuşak olmayan iri domates,
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı karışık salça,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Arzu ederseniz küçük bir diş sarımsak,
  • Yeteri kadar tuz.

Etli pide içi nasıl yapılır?


Etli pide içinin yapımı için tüm malzemeleri ayıklayın ve yıkayın. Sebzelerin her birinin ayrı ayrı karıştırıcı kullanarak doğranması gerekir. Bunun için ilk soğan ile sarımsaktan başlayın ve tüm malzemeleri geniş bir cam saklama kabının içerisine boşaltın. Üzerine tüm baharatları ve tuzu atın. Tere yağını da küp-küp doğrayın ve zeytinyağı ile harca katın. Elde edilen malzemeden bir kâseye biraz ayırın ve içerisinde salçayı açarak tekrar aynı kapa aktarın. En son olarak kıymayı için ilave edin ve mümkünse elinize eldiven geçirerek kıymayı dağıtın. Karıştırma işlemini yaparken sulanmamasına önem verin. Harç içerisindeki domates ve soğan nedeniyle ne kadar dikkat etseniz de hafif su verecektir. Bu suyu çekmesi için içerisine ekmek kırığını ekleyin. Etli pide içi hazır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 11:06:48
Etli Pide İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pide İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Pide İçi"
Ben lahmacun varken insanlar neden etli pide yer bir türlü anlamam. Bir tarafta hamurun azlığı ve gevşekliği etli ekmekte olmaması benim açımdan her zaman lahmacunu cazip kılıyor. Erli pişe içi ile lahmacun içi arasında fark var mı?
Zahit . 05.11.2018 13:33:48

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024