İlk olarak pidenin hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine İki buçuk su bardağı elenmiş buğday ununu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kâsenin içine bir su bardağı ılık su, bir paket instant maya ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. Unun ortasına bu karışımı döküp yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayın. Su eksik gelebilir bu yüzden ılık su ilavesi yapabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra temiz bir bez ile üstünü kapatıp yirmi beş otuz dakika kadar hamuru mayalanmaya bırakın.
Mayalanma işlemi tamamlanan hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve hafif unladığınız tezgâhın üzerinde merdane yardımı ile hamuru açın. Hamurları çay tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra hamurun orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimli tost peynirini koyun. Onun üstüne yeşil biber ve domates yerleştirin. Hamurun uçlarını birleştirip kenarlarını da içe doğru katlayın. Hazırlamış olduğunuz pideleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Pideleri tepside yaklaşık olarak on beş dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atıp üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen pideleri fırından çıkarıp kenarlarına eritmiş olduğunuz tereyağı veya margarini fırça yardımı ile sürün. Ben bu hamur ile yedi adet
domatesli pide elde ettim. Pideleri sıcak sıcak çay yanında ikram edebilirsiniz.