Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir pide tarifidir. Pidenizi uzun süre saklamak isterseniz bu da mümkündür. Saklama poşetleri ya da kaplarına koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Dilediğiniz zaman çıkarır mikro dalga fırında ya da tost arasında ısıtarak servis edebilirsiniz. Taze yapılmış gibi olacak ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş olacaktır.

Çökelekli pide yapımı için gerekli malzemeler


Hamur için

  • Bir buçuk su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığına kadar)

İç harcı için

  • Yarım kilo çökelek
  • Bir demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet kuru soğan
Çökelekli pide nasıl yapılır?

Pidemizin yapımı için ilk olarak hamurun yapılması gerekir. Bir buçuk su bardağı süt bir cezveye ya da kaba alınarak elinizi yakmayacak şekilde ısıtılır. Derin bir kaba bir buçuk su bardağı ılımış süt konulur tuz ve yağ eklemesi yapılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir ve yoğurulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekir. Hamur istenilen kıvama gelince üzerine bir bez örtülerek bir kenara alınır ve iç harç hazırlanmaya başlanır.
İç harç için yarım kilo çökelek bir kaba alınır. Üzerine bir demet maydanoz yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır. Ardından bir soğanın kabukları soyulur ve o da çok küçük doğranır aksi halde iyi pişmez. İki yemek kaşığı dolusu tereyağı bir kaba konulur ve ocağa alınıp altı açılır ve yağ eritilir. Fakat kavrulmamalıdır. Eriyince ocaktan alınmalı ve çökeleğin üzerine dökülmelidir. Kapta bulunan tüm malzemeler iyice karıştırılmalı. Ardından dinlenmiş olan hamurdan bezeler alınarak açılmalıdır. Pide harcı konulmalı ve ister açık şekilde ister kapalı fırına verilmelidir. Yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilmelidir. Ardından sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:59:29
Çökelekli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çökelekli Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çökelekli Pide"
Çökelikli pideyi ailecek çok severek tüketiriz. Benim en sevdiğim yemekler dendir. Okulda hocamız bazı şeylerin tarihçesini araştırmamızı istedi yemekte olabilirmiş. Benim aklıma direk bu geldi bu çökelikli pide hangi yöreye ayıt ve nerede buldu.
Şahdane . 03.09.2018

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024