Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren sebzeli pidenin genel olarak elbette ki bir yapılışı vardır. Birazdan vereceğim tarif, genel olarak insanlarında sebzeli pideyi yapış şekilleridir. Sebzeli pide son derece yaygın bir şekilde tüketilen bir yiyecektir.
Sebzeli pidenin en çok sevilmesine neden olan etken tabi ki içerisinde bulunan sebzelerin pideyle birleşmesi sonucunda ortaya çıkan lezzettir. Bu durumun yanı sıra insanların sebzeli pideyi tercih etmelerine neden olan en büyük etken ise bu pidenin hemen her öğünde gönül rahatlığı ile tüketilebilir olmasıdır. Bu nedenle sizlerde istediğiniz her öğün için sebzeli pide tüketebilirsiniz. Elbette ki sebzeli pideyi tek başına tüketmek yerine, yanına açık bir çay, sebzeli pideden lezzet almanız için çok büyük etkilerde bulunacaktır. Sebzeli pide, adından da anlaşıldığı gibi içerisinde bol sebze bulunan ve diğer pidelerden farklı olarak kıyma kullanılmayan mükemmel bir yiyecektir. Bu özelliği ile sebzeli pide diğer kıymalara göre aslında her ne kadar malzemesi bol görülse de içerisinde kullanılan malzemelerin maliyetinin az olması nedeni ile maddi olarak daha düşük fiyatlara mal olmaktadır. Tüm bu özellikleri nedeni ile sizlerde hangi pide çeşidini yapacağınızı düşünüyorsanız düşünmeye son vererek sebzeli pide yapılışına başlayabilirsiniz. Fakat başlamadan önce belirtmek isterim ki sebzeli pide yapılışı sırasında hamur hazırlama aşamasını geçelim.
Bu hamuru normal standartlarda hazırlayarak direk olarak sebzeli pide yapılışına geçin.

Sebzeli Pide Malzemeleri

  • 400 gram pide hamuru,
  • 200 gram kadar mantar,
  • İki dal taze soğan,
  • İki sivri biber,
  • Dört çorba kaşığı hüner,
  • İki adet domates,
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve bir miktar kekik

Sebzeli Pide Nasıl Yapılır?


Öncelikle hem lezzet açısından hem de hijyen açısından temizlenebilir ve yıkanabilir malzemelerin tümünü temiz bir şekilde yıkayarak suyunu süzelim. Özellikle sebzelerin tozlardan arınması için iyi bir yıkama işlemi gereklidir. Şimdi taze soğanları ve biberleri ince ince yemeklik bir şekilde kıyalım. Bu soyma işleminden sonra ise domateslerin ikisinin de kabuklarını temiz bir şekilde soyun ve bu domatesleri küp-küp doğrayın. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli durum domateslerin soyulması sırasında kabukların tamamen soyulmasıdır. Aksi durumlarda sebzeli pide yenirken ağza domates kabukları gelebilir.

İkinci aşamada ise tavayı ocağa alalım ve dört çorba kaşığı hüneri tavada eritin ve iyice kızdırın. Bu şekilde kızan hünerin içerisinde daha önce doğramış olduğunuz biberi ekleyin ve biraz pembeleşinceye kadar pişirin. Bu rengi alan biberlerin üzerine ise mantarların tümünü ve ince ince kıydığınız taze soğanları ilave edin. Bir süre karıştırarak pişirdikten sonra ise istediğiniz baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde işlemi tamamlayarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Sebzeli biber yapılışında kullanılacak olan hamuru parçalara ayırarak bezeler yapın. Bu bezeleri ise kayık şeklinde açarak içerisine sebzeler ile yaptığınız harcı ekleyin. Bezeleri açarken eğer el beceriniz var ise elle açın, eğer el beceriniz yetersiz ise bir merdane kullanarak un ile açabilirsiniz. Açtığınız hamurun ortasına harcı ekledikten sonra ise kenarlarını bir santim içe kıvırarak kapatın. Bu işlemin sonunda ise kenarlara malzemelerde bahsettiğimiz yumurtanın sarısını sürün. Bu işlemi tüm pidelere yapın.

Son olarak fırınınızı önceden ısınması amacı ile 200 dereceye ayarlayın ve sebzeli pide pişecek tepsinin dibini yağlayın. Sebzeli pideleri tepsiye dizin ve ısınmış olan fırına atın. Tam olarak kızaran pideleri dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:42:53
Sebzeli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024