pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kuşbaşı Pide

Kuşbaşı pide, yapmak özellikle de hamurunu tutturmak kolay değildir. Ülkemizin hemen hemen her yerinde kuşbaşı pidesi yapılmaktadır. Kuşbaşı pidesinin çok tüketilmesinin en önemli nedeni insanımızın et ve hamur yiyeceklerini bolca tüketmesinden gelmektedir. Bu pide geleneği hala heyecanla ve özenle sürdürülmektedir.

Kuşbaşı pide için gerekenler:

Hamuru İçin;

  • 1 litre su
  • 1 kg un
  • Ceviz büyüklüğünde yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz

İç harcı için;

  • 4 adet orta boylarda taze domates
  • 1 kg taze tranç eti
  • 1 çorba kaşığı kadar az acılı salça
  • 3-4 adet çarliston biber
  • 2-3 adet kapya biber

 Etin terbiyesi için;

  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı taze yöresel yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı, tereyağı

Kuşbaşı pidesinin hazırlanışı,

Kuşbaşılı harcın hazırlanışı: Öncelikle etin tranç kısmı kesilerek, sinirleri incelikle ayıklanır. Daha sonra et dilimlenerek küçük küpler halinde kesilir. Kesilen kuşbaşı etlere Ayçiçek yağı, tuz, yöresel yoğurt eklenerek iyice karıştırılır.

Kuşbaşı Pide

Etler 1 gün beklemeye alınır. Ertesi gün bekleyen ete, ezme haline getirilen ince doğranmış çarliston ve kabya biberler, domates, ve 1 çorba kaşığı hafif acı domates salçası ilave edilir. Tüm bu malzemeler iyice karıştırılarak terbiyeli Kuşbaşılı Pide malzemesi pişmeye hazır hale getirilir.

Kuşbaşılı hamurun hazırlanışı: Un yoğurma kabına alınan un ortası havuz şeklinde açılır daha sonra su, toz şeker, maya ve tuz ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar malzemeler iyice karıştırılarak yoğrulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzeri nemli bir bezle örtülür ve kabarması için yarım saat kadar beklenir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır ve ayrı bir kaba alınarak üzerleri örtülüp, 1 saat bekletilir. Bekleyen hamurun her bir parçası uzunlamasına olacak şekilde açılır. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harç, hamurun orta kısmından kenarlarına doğru iyice yerleştirilir ve hamurun iki ucu birleştirilerek pide şekli verilir. Aynı işlem diğer tüm hamurlar için aynen yapılır. Hazırlanan pidelerin kenarlarına yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atılır. Pidelerin üzeri iyice kızarana kadar pidelerin pişmesi beklenir. Pişen kuşbaşı pideler servis için hazır. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:27:31

Kuşbaşı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017