{ "title": "Yumurtalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/yumurtali-pide.jpg", "date": "19.01.2024 14:16:15", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Yumurtalı Pide, Oldukça az malzemeyle hem günü kurtaracak hem de lezzetli bir tarif. Çay saatlerinde, kahvaltıda hatta akşam yemeklerinde severek yenebilir. Her an evde bulunan malzemeler ile yapılabilir. Hamurla uğraştırması gözünüzü korkutmasın oldukça kolay ve lezzetli bir tarif.

Yumurtalı Pide Malzemeleri 6 Kişilik

Hamuru için
Üzeri için
İçi için
Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?

Kuru maya ve toz şekeri bir su bardağının içine koyalım. İçine ılık sütü de ekleyip mayayı bekletmeye alalım. Geniş ve derin bir kabın içine sıvı yağ, su, tuz ve 1 adet yumurtayı ekliyoruz. Eritilmiş tereyağını da en üste ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Hazırlanan mayayı da ekleyip, azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Hamuru açacağımız sofranın üzerini unlayıp büyük hamur parçasından bezeler koparıp merdane yardımıyla açıyoruz. Uzunlamasına bir şekilde açıp uç kısımlarını kapatarak kayık şekli veriyoruz. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Hamurun katlanmış kenar kısımlarına yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz. Hamurların içine koymak üzere sırasıyla önce kaşar peynir dizip sonra yumurtasını kırıyoruz (İsterseniz kaşar peyniri dizin fırına atın, kaşar eridikten sonra çıkarıp yumurtalarını bu şekilde kırın). Tercihe göre üzerini pul biberle tatlandırmak da mümkün. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırına hamur kısımları kızarana kadar pişiriyoruz. Pideler piştikten sonra ılık şekilde servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }