{ "title": "Yağlı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/yagli-pide.jpg", "date": "19.01.2024 22:00:52", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Yağlı Pide, Balıkesir ilimizin nadide lezzetlerin biri olan böreğimiz çalışan hanımların bile evde kolaylıkla yapabileceği bir tariftir. Konuklarımızın, çocuklarımızın beslenme çantalarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olacaktır. Hamur işi yapmaktan çekinen tüm hanımları bu tarifi denemeye davet ediyoruz.

Yağlı Pide Malzemeleri 4 Kişilik

Hamuru için
İç Harcı için
Yağlı Pide Nasıl Yapılır?

Kuru mayayı yarım bardak suyun içine koyup içine şeker atın ve bırakın. Hamuru yoğurmak için derin ve geniş bir kaba unu boşaltıp, ortasında havuz oluşturun. Havuza tuz, sıvı yağ ve suyu ekleyin. Hazırlanan mayayı da koyduktan sonra yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir bezle kapatıp dinlendirmeye alın. Bu sırada iç harcı için domatesleri rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayıp karıştırmak için tüm malzemeleri bir kaba alın. Üzerine peyniri de ekleyip bir güzel karıştırın. Dere otu ve maydanozu da ince ince kıyarak bu karışıma ilave edin. Son olarak biberleri de ince ince doğrayıp en üste karabiberi döküyoruz. Tüm harcı birbirine karıştırıyoruz. Bekletmeye aldığımız hamuru yağlanan tepside el yardımıyla açıyoruz. Kenarları tepsinin dışına taşacak kadar açıyoruz. Harcın tamamını hamurun üzerine döküyoruz. Tepsinin dışına çıkmış olan hamuru da katlayarak karışımın üzerini kapatıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvı yağdan hazırlanan sosu sürüyoruz. Fırında 200 derecede pişirmeye bırakıyoruz. Ortalama 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }