{ "title": "Tavuklu Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/tavuklu-pide.jpg", "date": "21.01.2024 02:50:51", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pideleri pişirdikten sonra sıcak olarak sunum yapmanızı tavsiye ederiz. Sıcak sıcak dumanı üstüne de tavuklu pidelere kim hayır diyebilir ki.

Tavuklu Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzerine Sürmek için
Tavuklu Pide Nasıl Yapılır?

Tavuklu pide için mayayı çukur bir tabağın içerisine alın ve içerisine toz şeker ile bir çay bardağı ılık süt ilavesi yapıp karıştırın. Mayayı bu şekilde birkaç dakika bekletin. Maya beklerken unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve içerisine yumurta, tuz, sıvı yağ ve su ilavesi yapın. Diğer tarafta beklemekte olan mayalı karışı da ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru eliniz ile toparlanana dek yoğurmaya devam edin. Yoğrulmuş olan hamurun üzerine bir streç kapatıp yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Hamur mayasını beklerken siz de bu arada tavuklu harcı hazırlamaya geçin.

Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir tencere veya tavanın içerisine alıp kavurmaya başlayın. Tavuk etlerini kendini çekince içerisine yağ ilavesi yapıp karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ev ince kıyım olacak şekilde doğrayıp tavuk etlerinin üzerine ilave edin. Dolmalık biberleri ve sivri biberi temizleyip dilimleyin ve karışımın içerisine alıp harmanlayın. Malzemeleri birkaç dakika kavurun ve içerisine iki diş sarımsağı rendeleyip ilave edin. Domates salçası, tuz ve baharatları tavuklu harcın içerisine alıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan tavuklu iç harcı soğuması için bir kenara kaldırın.

Mayası gelmiş olan hamurdan küçük bir avuç hamur kopartın ve üzerine un serpiştirip merdane ya da oklava ile açın. Açılan hamurun kenarlarını bir kat katlayıp iç kısmına tavuklu harçtan ilave edin. Harcı kaşığın ters tarafı ile yayın. Diğer kalan hamur ve iç harca da aynı işlemi uygulayın. Hazırlanmış pideleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Hamurların kenara sürmek için zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırın ve fırça ile sürün. Fırının ayarını 180-185 dereceye getirin. Pideleri fırına gönderin ve 20-25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin ve ardından dilimleyip sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }