{ "title": "Tahinli Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/tahinli-pide.jpg", "date": "20.01.2024 09:15:58", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Tahinli Pide, Özellikle Kayseri ilinde sıkça yapılan ve sevilen bir pide türüdür. Taş fırında yapılan bu lezzeti evimizde denemek de mümkün tabi. Evimizde kolaylıkla bir araya getirebileceğimiz malzemelerle konuklarımıza küçük bir sürpriz yapabiliriz. Ramazan ayında iftarda, sahurda yenilebilecek bu tarifin emin olun her sofrada yeri olacaktır.

Tahinli Pide Malzemeleri 4 Kişilik
Tahinli Pide Nasıl Yapılır?

Kuru mayayı yarım bardak ılık suyun içine koyup içerisine 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip beklemeye alıyoruz. 3 su bardağı unu derin bir yoğurma kabına döküyoruz. Ortasında oluşturduğumuz havuzun içine hazırlanan mayayı, yumurta akı ve 1 çay kaşığından az tuz ekliyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerine temiz bez kapatıp dinlendiriyoruz. Diğer yandan Tavada tereyağını eritiyoruz. İçine tahini koyup iyice karıştırıyoruz. Beklettiğimiz hamurun küçük parçalara ayırarak bezeler oluşturuyoruz. Ortalama 10 parça olacaktır. Bu bezeleri merdaneyle açıyoruz. Üzerine tahinli karışımı sürüyoruz. Daha sonra kıvırarak rulo halinde getirip tezgâha vuruyoruz. Hamurun iki ucundan tutup birbirinden ters istikametlerde çevirerek burgu oluşturuyoruz. Uçlarından çekerek uzatıp gül şeklini veriyoruz. En üste de yumurta sarısı sürüp, ufalanmış cevizleri serpiyoruz. Yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi sürdürüyoruz. Fırına koymadan önce 10 dakika üstü kapalı şekilde dinlendiriyoruz. Ardından 200 derecede ısıtılan fırında 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerindeki yumurta kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra yumuşaması için üzerini sarıyoruz. Sıcak, soğuk ya da ılık damak zevkinize göre çayla servis edebilirsiniz.
" } ] }