{ "title": "Sucuklu Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/sucuklu-pide.jpg", "date": "20.01.2024 11:09:10", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Sucuklu Pide, Ev hanımlarının kurtarıcısı olan, kolay yapımı ve pratikliği ile tercih edilen Türk mutfağına özgü bir yemek şeklidir. Sucuklu pide İtalyan pizzasının Türk versiyonu da sayılabilir. Mayalı hamur üzerine kaşar ve sucuğun eşsiz uyumuyla doyumsuz bir tattır. Sucuklu pide genellikle ekmek fırınlarda pişirilmesinin yanı sıra evde de kolaylıkla hazırlanabilecek bir yemektir. Kısaca sucuklu pide şu şekilde yapılabilir.

Sucuklu Pide Malzemeleri

Sucuklu Pide Hamuru için
Sucuklu Pide Üzeri için
Sucuklu Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine un koyularak orta kısmı açılır ve maya, ılık süt ve ılık su içinde eritilerek unun içine koyulur. Tuz ve şeker de eklenerek hamur iç kısımdan başlanarak harç karma şeklinde yoğurulur. Yumuşak bir kıvamda hazırlanan hamur yaklaşık yirmi dakika mayalanması için ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ekmek hamuru büyüklüğünde bezeler alınarak yuvarlak şekilde açılır. Açılan hamurların içine tereyağı sürülür ve dilimlenmiş sucuklar serilir. Üzerine de kaşar peynir serpiştirildikten sonra hamur iki ucundan tutularak üstü açık kalacak şekilde katlanır. Katlanan kenarlarına yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında üzeri kızarılıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak tüketilmesinde fayda vardır.
" } ] }