{ "title": "Sucuklu Peynirli Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Sucuklu-Peynirli-Pide-92.jpg", "date": "21.01.2024 11:21:25", "author": "Batuhan Muhammet Özçelik", "article": [ { "article": "Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazan'ın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin yer almasıdır. Çorbayla yemekle veya sahurda çayla her şekilde tüketilebilen leziz bir atıştırmalık. Dışarıda satılan sucuklu peynirli pidelerden almak istemiyorsanız içerisinde kullanılan sucuğun ve yağın kalitesine güvenemiyorsanız evde yapabilirsiniz. Yapımı kolay ve pratik olan sucuklu peynirli pideyi gönül rahatlığıyla sevdiklerinize yedirebilirsiniz. Sucuklu peynirli pide yapmayı daha önceden hiç denemediyseniz gözünüz korkmasın. Tek yapmanız gereken şey hamurunun ayarını tutturmak ve güzelce yoğurmak. Sucuklu kaşarlı pidenin iç harcı için ise malzemeleri damak zevkinize göre bir kapta birleştirmek. Şimdi gelelim enfes sucuklu peynirli pide tarifimize.

Sucuklu Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
İç Malzemeleri
Sucuklu Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Sucuklu peynirli pidenin ilk aşamalarında oda sıcaklığındaki yaş maya derin bir kaba alınarak üzerine toz şeker ve ılık su eklenir. Maya ağzı kapalı şekilde kabarmaya bırakılır. Mayanın hızlı kabarması için sıcak bir ortama koyabilirsiniz. 5-10 dakika sonra köpüren ve kabaran mayanın içine süt, tuz, un ve Ayçiçek yağı konur. Unun elenerek ve kontrollü şekilde konması son derece önemlidir. Un elendiğinde havalı bir hamura sahip olursunuz. Sucuklu peynirli pidenin hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak bir hal alıncaya kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu sırada hamurun iç malzemesi olan sucuklar yarım ay şeklinde kesilerek peynir rendelenir. Eriyen peynir veya kaşar peyniri kullanırsanız sucuklu peynirli pideniz daha lezzetli olacaktır. Dinlenen hamura isteğe göre şekil verilerek içine iç harç eklenir. İç harcı isteğe göre değiştirebilir kıymalı, mantarlı, tavuklu, ıspanaklı, kuşbaşılı ve yumurtalı, kaşarlı gibi değişik şekillerde yapabilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecedeki fırında pişirilmeye bırakılır. Üstü hafif kızardığında hamur piştiğinde pideye tereyağı sürülür. Sıcak servis edilerek yenir.

Afiyet olsun.
" } ] }