{ "title": "Sucuklu Kaşarlı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Sucuklu-Kasarli-Pide-76.jpg", "date": "21.01.2024 05:59:11", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Sucuklu Kaşarlı Pide, Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında birden çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir. Sık sık tüketilmesi de obezite artışına neden olmaktadır. Sucuklu kaşarlı pidenin hem kalori değeri hem de besin değeri oldukça yüksek. Bu yüzden diyetler yapanların sucuklu kaşarlı pide tüketmesi pek önerilmemektedir. Sucuklu kaşarlı pide sadece dışarı da tüketilen bir yiyecek değildir. Herkes evinde gönül rahatlığı ile sağlıklı yapabilir.

Sucuklu Kaşarlı Pide Malzemeleri
Üzeri için
Sucuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Sucuklu kaşarlı pide yapımına ilk olarak hamurunu yoğurma işlemi ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına ılık sütü, su, şeker ve maya ilave edin ve süt maya karışımı iyice kabarana kadar bekleyin. Kabardıktan sonra yağı ve tuzu ilave edip ardında unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Sucuklu kaşarlı pidenin hamurunu yoğurduktan sonra üzerine kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken sucukları ve salamları küçük küçük doğrayın. Hamur mayalandıktan sonra küçük bir tabağın içine sıvı yağ koyun ve elinizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Temiz bir tezgâhın üzerine veya ekmek tahtasının üzerinde merdane ile yuvarlamış olduğunuz hamuru açın ve üzerine doğramış olduğunuz salam ve sucuğu eşit bir şekilde serpiştirin. Daha sonra hamurun açılmaması için elinizi ıslatın ve hamurun kenarlarını kıvırın ve hamurun karşılıklı ucunda tutup azcık çekin ve pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine hafif un serpin. Hazırlamış olduğumuz pideleri tepsiye dizin. Küçük bir sos kasesinin içine yumurta sarısını ekleyin azcık da sıvı yağ ekleyin ve pidelerin üzerine sürün. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırına arın 20 dakika kadar pişirmeye bırakın. Sucuklu kaşarlı pide pişmeden 5 dakika önce fırında çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde serpiştirin. Sucuklu kaşarlı pideyi 5 dakika daha pişirdikten sonra fırında çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }