{ "title": "Pırasalı Pide Tarifi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Pirasali-Pide-Tarifi-87.jpg", "date": "20.01.2024 15:11:56", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Pırasalı Pide, özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Besleyici özelliği fazla olan pırasalı pide tarifi misafirleriniz için de gayet güzel bir tercih olabilir. Beş çaylarında veya kahvaltı sofraları için de farklı tarifler ve lezzetler tatmak istiyor iseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiğiniz insan tarafından tam not alacak bu pırasalı pide tarifini evinizde rahatlıkla yapabilir ve malzemelerini kolaylıkla temin edebilirsiniz. Şimdi pırasalı pide nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Pırasalı Pide Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Pırasalı Pide Nasıl Yapılır?

İlk olarak pidenin hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine bir kilo unu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kâse içine bir paket yaş mayayı, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ılık süt ile iyice karıştırın. Bu karışımı unu ortasına boşaltın ve iki adet yumurta beyazı, yarım çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatarak yarım saat kadar mayalanması için bir kenara alın. Sizde bu arada pidenin içini hazırlamaya geçin. Bunun için iki adet patatesi haşlayın ve daha sıcak iken çatal yardımı ile ezin. Yıkanmış pırasaları ince ince doğrayın. Lor peynirini de iyice ezin başka çeşit peynirde kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri derin bir kabı içine alın. Tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ilave ederek iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin ve hafif unlanmış tezgâhta merdane yardımı ile hamurları açın. Hamurların ortasına hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve hamurun her yerine malzemeyi eşit şekilde yayın hamurların iki ucunu birleştirin. Yumurta sarısını pidelerin kenarına fırça yardımı ile sürün ve susam atın. Yağlanmış fırın tepsisine pideleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve yaklaşık olarak 25 dakika kadar pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pideler kurumasın diye üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımı ile sürün ve sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }