{ "title": "Pideden Pizza", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pideden-pizza.jpg", "date": "19.01.2024 19:07:14", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de farklı bir lezzet denemek için gerçekten güzel bir tarif. Evde kalan kuru ekmeklerin değerlendirilmesinde de bu tarif çeşitlendirilebilir. Çocuklarımızın severek yemesini sağlayabiliriz. Aynı zamanda hoş bir sahur menüsü de olabilir.

Pideden Pizza Malzemeleri 4 Kişilik
Sosu için
Pideden Pizza Nasıl Yapılır?

Yuvarlak büyük bir pideyi bolca suyla ıslatıyoruz. Yumuşaması için pişireceğimiz fırın tepsinin içinde bekletiyoruz. Bu arada sosu hazırlamaya başlıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Sos tavasına rendelenen domatesleri ve yağı ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra üzerine kekik ve salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Hazırladığımız sosu yumuşamış olan pidenin üzerine sürüyoruz. Ardından kaşar peyniri rendeleyip sosun üzerine eşit bir şekilde ve borca yayıyoruz. Beyaz peynirden de ilave ediyoruz. Domateslerin tercihe göre kabuklarını soyarak küçük küçük doğruyoruz. Kaşar peynirin üzerine de domatesleri ve ince ince doğradığımız biberleri diziyoruz. Sucuk ve zeytinleri de küçük parçalar halinde kestikten sonra pizzanın üzerine serpiştiriyoruz. Üzerine bir miktar tuz döktükten sonra pizzayı önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz. Ortalama 15-20 dakika sonra pizza hazır. Sıcak ve elma dilim patatesle servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }