{ "title": "Pide Kebabı", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pide-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 06:38:52", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok yapılıyor. Misafirlerinize sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kebaptır. Pide kebabı sofralarda çok ağır ve şık görünüyor. Özellikle ramazan aylarının bayatlamış pideleri bu şekilde pide kebabı yaparak değerlendirebiliyoruz. Pideler hem ziyan olmuyor hem de ortaya çok güzel bir pide kebabı çıkıyor. Sahur sofralarında ve iftar sofralarında bulunması ayrı bir tat veriyor. Evde hazırlayacağınız pide kebabı çocuklar içinde çok sağlıklı oluyor ve çocuklar çok severek yiyorlar. Besleyici ve vitaminli oluyor. Pide kebabı protein kaynağıdır ve enerji verir.

Pide kebabı malzemeleri
Pide kebabının üzeri için malzemeler
Pide kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle bayatlamış olan ramazan pidemizi küp şeklinde küçük küçük keselim ve fırına verelim. Pidelerin üzerleri kızarıp kıtır kıtır olana kadar fırında bekletelim. Sonra bir teflon tavaya 1,2 kepçe kadar sıvı yağ koyalım. Daha sonra soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım ve üzerine kıymayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim. 10 dakika yeterli olacaktır. Sonra salçayı da ekleyelim biraz çevirelim ve son olarak suyu ve baharatları ekleyelim. Hepsini birlikte biraz daha pişirelim. Suyunu tam olarak çekmemeli. Pidelerimizi ıslatacak kadar sulu olmalı. Daha sonra ayrı bir tavada tereyağını koyalım ve eritelim. Eriyen tereyağının üzerine pul biberi ekleyelim karıştıralım. Bu pide kebabımızın sosu oluyor. Önce pidelerimizi servis tabağına koyalım ve sonra üzerine sırayla kıymayı koyalım. Sonra sarımsaklı yoğurdu ekleyelim ve son olarak tereyağlı sosumuzu en üstüne dökelim. Pide kebabımız servise hazırdır. Sıcakken servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }