{ "title": "Pide İçi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pide-ici.jpg", "date": "20.01.2024 20:25:39", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Hemen hepsi birbirinden lezzetli olur ve iç harcına göre her öğün tüketilebilir. Mesela peynirli sucuklu kaşarlı çökelekli patatesli sabah kahvaltılarda tüketilirken kıymalı, kavurmalı, pastırmalı genelde öğle ve akşam yemeklerinde tüketilir. Çok sevilen bazı pide içi tarifleri.

Peynirli pide içi yapımı için gerekli malzemeler
Peynirli pide içi yapımı, peynirli pide için ilk olarak köy peynirinin tuzu kontrol edilir eğer çok tuzlu ise bir süre sıcak su içerisinde bekletilir ve fazla tuzundan arındırılır. Ardından derin bir kaba peynirler rendelenir. Üzerine yarım demet maydanoz ve dere otu çok ince bir şekilde doğranarak eklenir. Bir adet kuru soğan da çok küçük doğranarak eklenir. Pul biberi eklenir ve karıştırılır. Son olarak tereyağı eritilir ve üzerine ilave edilip karıştırılır. Sonra pide üzerine serilerek fırına verilir.

Kıymalı pide içi yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı pide içi yapımı, kıymalı pide için ilk olarak domates biber maydanoz yıkanır. Ardından soğan ve sarımsaklar soyularak yıkanır. Biberler soğan sarımsak domates üç dört parçaya ayrılır ve rondoya konulur. Rondo da iyice çekilir büyük parçalar kalmamasına dikkat edilir. Rondodan çekilen malzemeler derin bir kaba alınır. Üzerine yarım kilo kıyma eklenir. Tuz pul biber karabiber ve bir yemek kaşığı salça eklenir. Yarım demet maydanoz ince ince doğranır. O da eklenir tüm malzeme iyice karıştırılır. Pide hamuru ilke birleştirilir ve fırına verilir.

Mantarlı pide içi yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo mantar
  • Bir adet yeşil biber
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yüz gram kaşar peyniri
Mantarlı pide içi nasıl yapılır?

Mantarlı pide için ilk olarak mantarlar iyice yıkanır ve silinir, isterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz. Ardından mantarları ve biberleri bir tavaya alın ve ocağa koyup altını açın üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soteleyin. Üzerine bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocaktan alın ve biraz soğuyunca yüz gram kaşar peynirini rendeleyip üzerine ekleyin ve karıştırın ardından pide hamurunun üzerine ekleyip fırına verin.
" } ] }