{ "title": "Pide Hamuru", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pide-hamuru.jpg", "date": "18.01.2024 22:37:39", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazırlıyor olursanız olun kullanacağınız bu hamur tarifi sayesinde lezzetli pideler hazırlayabilirsiniz. Dışarıda yemek yemekten hoşlanmayan ya da evde değişik tatlar hazırlamaktan hoşlanıyorsanız bu tarifin hazırlanışı ile ilgili püf noktalarına dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.

Pide Hamuru Malzemeleri
Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Tüm hamur çeşitlerinde olduğu gibi pide hamuru hazırlarken de ilk olarak mayayı hazırlamamız gerekiyor. Birer çay kaşığı kadar tuz ve toz şekeri mayayla birlikte yarım bardak ılık su içerisinde bekletiyoruz. 10 dakika boyunca bu karışımı beklettikten sonra erittiğimiz ılık haldeki margarini hamur yoğurma kabına alıyoruz. Daha sonra mayalı karışımı hamur yoğurma kabına alıyoruz. Son olarak kalan yarım bardak ılık suyu da ekledikten sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Bir anda bardaklar dolusu un eklememeniz faydanıza olacaktır. Aksi takdirde çok katı bir hamur elde edebilirsiniz ve bu da istediğiniz gibi bir hamur elde edememenize neden olacaktır. Hamurunuz elinize yapışmayacak şekilde olup kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edin. Daha sonra elde ettiğiniz pide hamurunu eşit toplar halinde ayırarak temiz bir bez üzerine serin. Daha sonra üstlerine un serpiştirerek kurumaması için üzerini kuru bir bezle kapatın. Ilık bir ortamda kabarana dek yaklaşık yarım saat beklettikten sonra her topu kullanmadan evvel birkaç kez daha yoğurmanız faydanıza olacaktır. Bundan sonra hamurları elinizle açıp dilediğiniz gibi içler hazırlayarak fırında pişirebilirsiniz.
" } ] }