{ "title": "Pide Hamuru Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Pide-Hamuru-Nasil-Yapilir-77.jpg", "date": "20.01.2024 09:15:52", "author": "Figen Canbolet", "article": [ { "article": "Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yarayacak ve sizde lezzeti bol, kıvamı tam pide hamuru yapabileceksiniz. Aslında püf noktalara uyduğunuzda veya tarifi tam uyguladığınızda pide hamuru mayalamanın hiç gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmadığını göreceksiniz. Bu tarifi uygulamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz, içine hangi malzemeyi koyarsanız koyun sofraya muhteşem bir pide çıkaracaksınız.

Pide Hamuru Yapmanın Püf Noktaları

Öncelikle tüm malzemelerin mayada dahil taze olması gerekmektedir. Sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli bir noktadır. Tüm mayalı hamurlarda az da olsa şeker kullanılmalıdır çünkü şeker mayayı destekler ve hamur daha iyi mayalanıp kabarır. Hamur ne kadar yumuşak olursa, pişme işlemi sonrası bir o kadar puf puf olur. Genelde hamurlar oda sıcaklığında 1 saatte mayalanır, ancak aceleniz varsa hamurunuzu bir tencereye alıp, kapağını kapatın ve 15 sn kadar çok kısık ateşte ocakta tutun sonra alın ve tencereyi bir örtüye sarın, pide hamurunuzun daha çabuk mayalandığını göreceksiniz. Diğer bir yöntem ise 40 derecelik bir fırında dahada çabuk mayalayabilirsiniz.

Pide Hamuru Tarifi
Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Unu geniş ve derin bir kaba alın ve unun ortasını havuz gibi açın, una kuru maya, sıvı yağ, tuz, toz şeker ve tereyağını ilave edip bir yoğuralım. Ilık suyu yavaş yavaş dökerek hamuru kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Kulak memesi kıvamına gelmiş hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kaplayalım. Yaklaşık 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanma işlemi bittikten sora hamurunuza şekil vermeden biraz daha yoğurup gazını çıkarın. Artık elinizde güzel bir pide hamuru mevcut. Bu pide hamurunu istediğiniz tüm pide çeşitleri için uygulayabilirsiniz, özellikle ani misafirleri gelen biri iseniz bu hamuru buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilir, hamur çözüldükten sonra hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

" } ] }