{ "title": "Pide Çeşitleri", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pide-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 11:10:42", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni sorarsanız eğer kıymalı pide diyebiliriz. Pide hazırlamak istediğiniz da içerisine ilave edeceğiniz harcı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pide Çeşitleri

Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kıymalı Harç için
Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı pidenin hazırlanmasına hamur ile başlayın ve bunun için unu derin bir karıştırma kabının içerisine alın. Unun orta kısmını eliniz ile açın ve içerisine verilen malzemelerden tuz, sıvıyağ ve su ilavesi yapın. Suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyip parmak uçlarınız ile mayanın kıvamını açın. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğrulmuş olan hamuru yarım saat kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin. Bu esna da hamurun da mayası gelecektir. Hamur mayalanırken siz de kıymalı harcın hazırlanmasına başlayabilirsiniz. Kıymalı harç için verilen kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kıymanın rengi değişince içerisine kuru soğanı ince kıyıp ilave edin. Sivri biberi uzunlamasına olacak şekilde iki parçaya kesin ve iç kısımların da bulunan pulları temizleyin. Ardından biberleri ince kıyım yapın ve malzemelerin içerisine ilave edin. 2 yemek kaşığın sıvıyağı ekledikten sonra harcın tuz ve baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Mayası gelmiş olan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde merdane ile açın. Açılan hamurun ortasına kıymalı iç harçtan ilave edip yayın. Hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve hazırlanmış pideyi fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kıymalı pide verilen sürenin sonunda hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Peynirli Harç için
Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Pidenin hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Hamuru yapmak için mayayı ve suyu bir kâseye alıp eritin. Geniş bir karıştırma kabı alın ve içerisine unu ilave edin. Unun ortasını açıp içerisine mayalı suyu, tuz, tereyağını ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamurun üzerine bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Sürenin ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile hamuru uzun şekilde açın. Açılan hamurun ortasına ilave edeceğiniz peynirli karışımı hazırlayın. Peynirleri bir kâseye alın ve üzerine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış peynirli harcı hamurun üzerine yayın ve pidenin kenar kısımları içe doğru katlayın. Ardından fırın tepsisini yağlayıp pideleri fırın tepsisine alın. 185 derecelik ısıda peynirli pideleri yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırında pişmiş olan pideleri fırından alıp bir bezin arasına sarın ve birkaç dakika dinlendirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }