{ "title": "Peynirli Pide İçi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Peynirli-Pide-Ici-87.jpg", "date": "19.01.2024 15:43:15", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru peyniri seçmektir. Pide içerisinde kullandığınız peynir ne kadar yağlı ve lezzetli olursa yaptıracağınız pide de o kadar damak zevkinize hitap eder nitelikte olacaktır. Bu nedenle az yağlı ve yavan kalitesiz peynirler kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Özellikle lor peyniri pide yapımında kullanacağınız iç malzemesi için pek de uygun bir peynir çeşidi değildir. Peynirli pide vejetaryen ya da daha hafif beslenmek isteyenler için iyi bir alternatiftir. Peynirli pide harcının içerisine sivri biber veya domates gibi sebzeler de kullanırsanız pide yavan ve kuru olmaktan çıkar ve daha lezzetli bir hal alır. Peynirli pide harcı diğer pide harçlarından bazı açılardan farklıdır. Örneğin peynirli pide harcının içerisinde biber ve domates gibi sebzeler kullanmazsanız buzluk veya derin dondurucuda bol miktarda hazırlayarak ihtiyaç anında çıkartıp kullanabilirsiniz. Peynirli pide peynirli olarak evde yapacağınız hamur işlerine ve kır pidesine benzemektedir. Peynirli pide içi ile yaptıracağınız ya da evde kendi imkânlarınız ile hazırlayacağınız pideyi kapalı olarak yapabileceğiniz gibi kıymalı pide gibi dar ve uzun da yaptırabilirsiniz. Ayrıca peynirli pide içini sadece peynir ile hazırlayıp yuvarlak pideler yaptırıp zeytinle göz domates ve biber ile de ağız-burun yapabilirsiniz.

Peynirli pide içi için gerekli malzemeler
Peynirli Pide İçi Nasıl Yapılır?

Peynirli pide içini hazırlamak için öncelikle domatesle biberleri minik minik doğrayın. Doğranan sebzelerin içerisine maydanozu ve dereotunu da doğrayarak ilave edin. Bir kâsenin içerisinde köy peynirini ezin. Eğer kullandığınız peynirin tuz miktarı az ise sebzeleri de hesaba katarak biraz daha tuz ekleyerek ezin. Üzerine de taze kaşar peynirini rendeleyerek iyice karıştırın. Kaşar peyniri iç malzemenin biraz daha yağlı olmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Bir tavanın içerisinde tereyağını yakmadan eritin ve peynir karışımının üzerine dökerek peynire iyice yedirin. En son olarak baharatları da peynirin içine atın. Daha sonra peynirli karışım ile doğranan sebzeleri bir araya getirerek karıştırın. Kapaklı cam saklama kabının içerisine koyarak işlemi tamamlayın. Peynirli pide içi hazır.
" } ] }