{ "title": "Peynirli Pide Hamuru", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Peynirli-Pide-Hamuru-21.jpg", "date": "21.01.2024 09:33:37", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan yiyecektir. Çoğunlukla peynirli pide hamurunu hazırlarken bazı kişiler maya kullanırken, bazı kişilerde sade undan yapmayı tercih etmektedir. Fakat pide hamuru özellikle yaş maya ile mayalandırılarak hazırlanan bir hamur çeşididir. Pide istenilen her türlü malzeme ile Peynirli, kaşarlı, kıymalı, kuşbaşılı, yumurtalı gibi farklı malzemeler kullanılarak çeşitli pideler hazırlanmaktadır. Ayrıca peynirli pideyi isterseniz evinizde kendinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peynirli pide hamurunda önemli olan hamuru iyi yoğurup mayalanma süresini ayarlamaktadır. Özellikle pide hamurunu mayalama işlemini tamamladıktan sonra üzerini sıcak tutacak bir örtü örterseniz hamur daha iyi mayalanır. Sonrası sizin becerinize kalır istediğiniz peynir harcı ya da farklı harçlar ile evinizde sıcacık nefis lezzette pide çeşitleri hazırlayabilirsiniz.

Peynirli Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Peynirli Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

İlk önce yoğurma kabına unumuzu elekten eliyoruz, ardından ortasını çukur olacak şekilde açalım. Daha sonra unun ortasına ılık suyu, yaş mayayı, sıvı yağını, yoğurdu, tuzu ve toz şekeri ilave ettikten sonra önce ortadaki malzemeleri karıştırarak yaş mayanın erimesini sağlıyoruz. Ardından ortadaki karışıma kenardaki unları ilave ederek pide hamurunu güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Peynirli pide hamurunu yoğurduktan sonra yoğurma kabının üzerini temiz bir bez ile kapatalım ve hamurun mayalanması için kenara kaldıralım. Pide hamurunu mayalanma esnasında kesinlikle üzerinden örtüyü kaldırmayın, kaldırdığınız zaman kendi sıcaklığını kaybeder ve istediğiniz gibi mayalanma işlemi gerçekleşmez. Pide hamuru mayalanırken bu arada kabın içerisinde peyniri ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları karıştıralım. Mayalanan peynirli pide hamurunu 15 eşit parça olacak şekilde bezeler hazırlayalım. Bezeleri ince ve uzun olacak şekilde oklava ya da merdane ile açalım. Daha sonra ortasına peynirli harcı koyalım ve kenarlarını içe doğru katlayın. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım ve hazırladığımız pideleri pişirelim. Peynirli pide piştikten sonra önceden erittiğimiz tereyağını pidenin kenarlarını sürelim. Ardından peynirli pideleri sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }