{ "title": "Patlıcanlı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/patlicanli-pide.jpg", "date": "21.01.2024 22:10:13", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmeyebilirsiniz. Patlıcanlı pide eskilere dayanan bir lezzettedir. Hamur açmayı bilen herkes evinde kolaylıkla patlıcanlı pideler hazırlayabilir. Şimdi size önereceğimiz tarif ile eviniz de kolaylıkla patlıcanlı pide yapabilirsiniz.

Patlıcanlı Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Hamuru için
Patlıcanlı Pide İç Harcı için
Patlıcanlı Pide Üzeri için
Patlıcanlı Pide Nasıl Yapılır?

Pidenin hazırlanmasına hamur ile başlayalım. Unu bir hamur yoğurma kabının içerisine alalım ve orta kısmına verilen tüm malzemeleri ilave edelim. Eğer vaktiniz var ise mayayı birkaç dakika süt ile ıslatıp bekletebilirsiniz. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelende kadar yoğurmaya devam edelim. İstenilen kıvama gelen hamurun üzerine bir be örtelim ve mayalanması için yarım saat kadar sıcak bir ortamda bekletelim. Hamur mayasının gelmesi için beklerken iç harcı hazırlamaya geçelim.

İç harç için verilen malzemelerden patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyalım. Kabukları soyulmuş patlıcanları uzunlamasına olacak şekilde iki parçaya keselim. Çukur bir kabın içerisine tuzlu su yapalım ve patlıcanları suyun içerisine alıp bekletelim. Patlıcanlar suda beklerken diğer malzemeleri hazırlamaya geçelim. Kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayalım ve yağ ilave edilmiş tavanın içerisinde kavuralım. Sivri biberleri de aynı şekilde doğrayalım ve tencerenin içerisine alım. Diğer taraftan patlıcanları sudan alalım ve havlu kâğıt ile kurutalım. Kurulanmış patlıcanları minik küpler şeklinde doğrayalım ve tencerenin içerisine alıp kavurmaya devam edelim. Kavrulmuş olan malzemelerin içerisine domatesleri rende yapalım ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim. Ardından iç harcın baharat ve tuzu ilave edip harmanlayalım.

İç harcın diğer malzemeleri olan beyaz peynir ve kaşar peynirini patlıcanlı harç soğuduktan sonra ilave edip karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan patlıcanlı iç harcı bir kenara alalım ve hamur kısmına geçelim. Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurun iç kısmına patlıcanlı iç harçtan ilave edelim ve kenarlarını kapatalım. Kapatılan kısımlara yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ ile yapılmış karışımdan sürelim. Hazırlanmış olan pideyi yağlanmış bir tepsiye alalım ve 200 derecelik fırına gönderelim. Yaklaşık 30 dakika veya 20 dakika fırının durumuna göre pişirelim. Fırında pişmiş olan patlıcanlı pideleri sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }