{ "title": "Pastırmalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/pastimali-pide.jpg", "date": "20.01.2024 17:08:38", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırmalar da mevcuttur. Yani bu lezzetten kolaylıkla vazgeçmeyin. Başka bir tabirle anlatmak gerekirse mideniz ve gözlerinizin bayram etmesine izin verin. Artık bu besleyici ve doyurucu tarif için nelere ihtiyacımız var yazalım ve vakit kaybetmeden yapılışına geçelim.

Pastırmalı Pide Malzemeleri

Pastırmalı Pide Hamuru için
İç harcı için
Pastırmalı Pide Üzeri için
Pastırmalı Pide Nasıl Yapılır?

İlk olarak mayamızı ılık suda ezelim ve maya kabarana kadar bekleyelim. Unumuzu eleyerek hamur yoğurma kabına alalım. Elemekte ki amaç içinde küçük parçacıklar oluşabiliyor onları ayırmak içindir. Unun ortasını havuz şeklinde açarak kabaran mayamızı ilave edelim. Onun üstüne de toz şeker, süt ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğuralım. Yoğurma işlemi biten hamurun üstünü nemli bezle örterek hamur kabarana kadar bekletelim.

Diğer yandan iç harcı için gerekli olan malzemelerimizi zamandan kazanmak için şimdiden hazır edelim. Pastırmaları ince ince doğrayalım ve kaşar peynirini rendeleyerek hazır hale getirelim. Fırınımızı ısınması için 180 dereceye getirerek pişirmeye hazır olmasını sağlayalım. Mayalanan hamuru alalım ve ellerimize yapışmaması için hafif ellerimize yağ sürelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler olacak şekilde bölelim. Bölmüş olduğumuz bezeleri kayık şeklinde açarak ortalarına önceden hazırladığımız kaşar peyniri ve pastırmaları yerleştirelim.

Malzeme koyma işlemi tamamlandıktan sonra hamurların kenarlarını pidedeki gibi kıvıralım. Hamurları içine yağlı kâğıt serilmiş tepsilere aralarında mesafe bırakarak dizelim. Isınmış olan fırınımıza altlarına yağlı kâğıt serip dizmiş olduğumuz hamur tepsisini yerleştirelim ve 25 dk pişirelim. 25 dk sonra hamurları fırından çıkartmadan üzerlerine çırpılmış olan yumurtadan sürelim. Yumurtalar pişmesi için tekrardan fırına verelim. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin yoksa pastırma, kaşar ve yumurta üçlüsü sertleşir ve istemediğiniz bir sonuç ortaya çıkar. Pastırmalı pide tarifimiz hazırdır. İster ılık servis edin ister sıcak misafirlerinizin tercihine göre ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }