{ "title": "Oktay Usta Pide Tarifi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Oktay-Usta-Pide-Tarifi-12.jpg", "date": "20.01.2024 06:31:11", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı çok güzel bir pide tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. İnşallah çok seveceksiniz. Hem pratik hem de çok lezzetlidir.

Oktay Usta Pide Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Kıymalı harç için
Oktay Usta Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle büyük bir karıştırma kabı alın ve içine ılık sütü, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı katarak sıvı bir karışım elde edin. Daha sonra ununu yavaş yavaş azar azar ilave ederek elinizle yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Pide hamuru istenilen kıvama geldikten sonra üzerini kapatarak sıcak bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanması için beklememiz yeterli olacaktır. Hamur mayalanırken siz başka bir taraftan kıymalı iç harcı için soğanı soyun ve biberleri de aynı şekilde yıkandıktan sonra rondodan geçirin. İyice parçalandıktan sonra geniş bir kabın içine alın. Domatesleri de yıkayıp kabuklarını soyarak küp-küp doğrayın ve kabın içine alın. Ardından kıyma, baharat ve tuzu da ilave ederek iyice yoğurun ve kıymalı harç hazır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük küçük parçalar koparın ve düz bir zeminde uzunca inceltin. Üzerine hazırlanan kıymalı harçtan koyarak üç kısımlarını iki taraftan iyice sıkın ve kenar taraflarında üzerine katlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Harç bitene kadar bu şekilde devam edin. Yumurtayı bir kâse içinde çırptıktan kıymalı pidelerin kenar hamur yerlerin sürün. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pideler servise hazır. Pide tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }