{ "title": "Mayasız Pide Hamuru", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Mayasiz-Pide-Hamuru-93.jpg", "date": "19.01.2024 05:47:14", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapılan matnakaş ile benzerlik gösterir. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, yumurtalı olarak da satılıyor. Saraya ise Top-kapı Sarayında has fırın adı verilen bir bölümde pide ve ekmek pişiriliyordu. Ramazan'da İftar ve sahur sofralarımızda afiyetle yenilen ramazan pidesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir. Bu evrede gelişim gösteren ve mutfağımız da bulunan hemen hemen her malzemeden pide yapmışızdır. Bu lezzetin en gözde olan pide katıkları Kıymalı, kuşbaşılı, pastırmalı, tavuklu, sosisli, peynirli, mantarlı, ıspanaklı ve yanında lahmacun hatta tahinli ballı cevizli olanlarını saymak mümkündür. Biz ise burada yukarıda verdiğimiz herhangi bir malzemeyi kullanarak ev pideleri yapımında kullanmak için pide hamurunun mayasız olarak nasıl yapıldığının tarifini vermeye çalışacağız.