- Yarım kilo kadar kültür mantarı
- Bir adet orta boy kuru soğan
- Dört adet taze yeşil biber
- İki adet taze domates
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- İki su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
Mantarlı Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
İlk olarak pide hamurunun yapılması ile işe başlayın bunun için uygun bir karıştırma kabının içine unu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kâsenin içine iki tatlı kaşığı kuru maya, toz şeker ve tuzu alın ve ılık su ile iyice eritin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra bu karışımı unun ortasına dökün ve yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra hamurun üstünü temiz bez ile kapatın ve yaklaşık olarak yirmi beş otuz dakika kadar mayalanması için bir kenara alın.
Hamur mayalanırken sizde pidenin içini hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için temiz yıkanmış kültür mantarlarını küçük küçük doğrayın ve uygun bir tava içine tereyağı ve zeytinyağı ilave edin üstüne mantarları boşaltarak sotelemeye başlayın. Mantarlar suyunu çekene kadar soteleyin. Küçük küçük doğramış olduğunuz kuru soğanı ve yeşil biberi de mantarların üzerine ilave ederek beraber soteleyin. Daha sonra küp-küp doğramış olduğunuz domatesleri de ilave ederek beş dakika daha soteleme işlemine devam ettikten sonra ocağın altını kapatın baharat ve tuzunu ayarlayın ve soğuması için açık bir yere alın. Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere alın ve hafif unlanmış olan tezgâhta merdane yardımı ile ince uzun bir şekilde hamuru açın ve mantarlı karışımı hamurun her yerine eşit şekilde yayın ve üzerini kapatacak şekilde kaşar rendesi serpin ve hamurun iki ucunu kapatın. Pidelerin kızarması için 200 derecelik fırına atın yaklaşık olarak yirmi yirmi beş dakika sonra pidelerinizi fırından çıkarın. Pidelerin kurumaması için eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile pidenin kenarlarına sürün. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
"
}
]
}