{ "title": "Lorlu Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/lorlu-pide.jpg", "date": "20.01.2024 14:51:46", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Lorlu Pide, insanlar genelde pideleri lokantalarda ve pide salonlarında giyebileceğini düşünüyor. Halbuki herkes evlerinde gönül rahatlığı ile yapabilir ve çocukların beslenme çantalarına koyabilir, misafirlerine kendi elleri ile yapabilirler. Birden her yöre ait pide çeşidi var lorlu pide de bunlardan bir tanesi sadece. Yapımı kolay ve pratik olmasına rağmen tadı bir o kadar lezzetli ve doyurucudur.

Lorlu Pide Malzemeleri

Hamuru için
İç Harcı için
Lorlu Pide Nasıl Yapılır?

Lorlu pidenin yapmaya başlamadan önce süttü biraz ısıtılır ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Şeker ve süt karışımının içine yumurta beyazını, unu ve tuzu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken lorlu pidenin iç harcının hazırlıyoruz. Derin bir karıştırma kabının içine lor peynirini, yumurta, sıvı yağ ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz. Lorlu pidenin iç harcı hazırlandıktan sonra mayalanmış olan hamur da 6 bezeye bölünür. Beze halindeki hamuru oval olacak şekilde istediğiniz kadar merdane yardımı ile açın. Açtığın hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp hazır olan iç harcında sürülüp fırın tepsisine diziyor. Daha önce ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra istediğiniz şekilde sunum yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }