{ "title": "Kıymalı Pide İçi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kiymali-pide-ici.jpg", "date": "19.01.2024 19:20:04", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kıymalı Pide İçi; Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden biridir. İçinin ana malzemesi kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. Daha önce yapmayan biri kıymalı pidenin zor hazırlandığını sanır. Aslında öyle değildir. Lezzetli olduğu kadar yapılması da çok kolaydır. Bugün sizlerle kıymalı pide hazırlayalım. Hem iç malzemesi nasıl yapılır hem de pidenin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Kıymalı pide nasıl yapılır?

İç için malzemeler
Hamuru için malzemeler
Kıymalı Pide İçi Nasıl Yapılır?

İlk önce hamuru hazırlayalım. Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurta, tuz, şeker ve ılık suda mayayı eriterek alalım. Sonra üzerine azar azar un ekleyerek yoğuralım hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım. Sonra iç malzemesini hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve biberleri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve onu da soğanların üzerine ilave edelim. Daha sonra üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edelim. Hepsini bir güzel karıştıralım ve biraz dinlendirelim. Hamurumuz mayalandıktan, harcımız dinlendikten sonra pidemizi yapmaya başlayalım. (Evde yapmak istemiyorsanız iç malzemeyi ekmek fırınına da gönderebilirsiniz) Hamurdan mandalina büyüklüğünde alalım ve düz bir zemin üzerinde ince uzun bir şekilde açalım. Üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup üzerine iyice yayalım sora ağlanmış fırın tepsisine alalım. Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım dilimleyin. Bunun yanında en iyi yeşil salata ve ayran ile servis yapalım.
" } ] }