{ "title": "Kıymalı Pide İçi Hazırlama", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Kiymali-Pide-Ici-Hazirlama-11.gif", "date": "20.01.2024 06:20:57", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırlama çok basit bir iş demiş olsak bile aslında pide yapımında en önemli aşama olduğunun da unutmamak gerekir. Pidenin iç malzemesi ne kadar iyi ve profesyonel hazırlanırsa yaptırılacak pide de o kadar güzel ve lezzetli olur. Tabi pidecinin de hakkını vermek lazım. Kıymalı pide harcının içerisine konulan malzemeler aşağı yukarı aynıdır. Fakat burada önemli olan husus harcın çok sulanmadan en iyi şekilde hazırlanmasını ve pidelerin kuru olmaması için harcın yeterince yağlı olarak yapılmasının sağlanmasıdır. Kıymalı pide içi hazırlarken bilinmesi gereken en önemli şey bu pide ile kaça kişinin doyurulması planlanıyor. Eğer yanına ilave menü de hazırlayacaksanız ki mutlaka ilave yemek çeşitleriniz olacaktır. Bu durumu da göz önüne alarak kaç adet kıymalı pide yaptırmak istediğinize bir karar vermeniz gerekmektedir. 1 kilo az yağlı kıymadan yaklaşık olarak 14 adet açık kıymalı pide yapılabilmektedir. Fakat siz daha etli olsun isterseniz bu sayıyı aşağıya da çekebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Kıymalı pide içi hazırlama için gerekli malzemeler
Kıymalı Pide İçi Hazırlama Nasıl Yapılır?

Kıymalı pide harcını hazırlamak için iyi bir mutfak robotuna ihtiyacınız bulunmaktadır. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayın ve ayıklayıp doğranması için gerekli olan aşamaya getirin. Mutfak robotu ile sırayla domatesleri, soğanları ve sarımsağı, biberleri, maydanozu rondodan geçirin. Elde edilen tüm malzemeleri derin ve kapaklı bir kaba boşaltın. İçerisine tuz, baharatlar salça ile minik minik doğranmış tereyağını atın ve karıştırın. En son olarak da kıyma ile sıvı yağı ekleyip çok sulanmasına fırsat vermeden malzeme ile kıymayı buluşturun. Daha sonra suyunu biraz toparlaması için galeta ununu ilave edin. Kıymalı pide harcı hazırlama işlemi böylece tamamlanmış olur. Bu arada kıymalı pide harcı hazırlama girişimine mutlaka pideyi yaptırmadan yarım saat önce başlamaya özen gösterin. Yoksa pide harcı çok su bırakır. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }