{ "title": "Kır Pidesi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kir-pidesi.jpg", "date": "19.01.2024 12:35:28", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak hem Doğuda hem de Batıda çok yaygın olarak yapılan bir yiyecektir. Çok eski zamanlarda sac üzerinde yapılan bu pide türü günümüzde hem sac ile hem ev fırınları ile hem de taş fırınlarda yapılır. Son derece etkin bir şekilde insanların sevdiği yiyecekler arasında bulunan kır pidesini bugün, şehir içerisinde bulunan tüm pidecilerde bulmak mümkündür. Dışarıda satılan kır pidelerinin fiyatı diğer pidelere göre biraz daha ucuzdur. Bu nedenle birçok kişi kır pidesini direk olarak hazır bir şekilde alarak tüketir. Fakat belirmek isterim ki piyasada bulunan en iyi kır pidesi bile evde yapacağınız kadar lezzetli olmaz. Çünkü sız kır pidesi yaparken oldukça özen göstereceksiniz ve malzemeden kısmadan bu lezzeti yapacaksınız. Fakat dışarıda yapılan pidelerde bu durum hiç de öyle değildir. Birçok zaman makinelerde dakikada onlarda pide çıktığı için bu kır pideleri hiçbir zaman sizinkiler kadar lezzetli olmaz. Bu nedenle eğer sizlerde hayatınızda hiç ev yapımı kır pidesi yemediyseniz, hemen birazdan vereceğim tarife bakarak bu lezzetli pideyi yapabilirsiniz. Bu pidelerle ister sabah kahvaltısı ister güzel bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Çünkü kır pidesi hemen hemen her öğün için uygun bir pide çeşididir. Şimdi kır pidesi yapılışında hangi malzemeler kullanılır? Ona değinelim.