{ "title": "Kavurmalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kavurmali-pide.jpg", "date": "19.01.2024 14:56:23", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel oluyor. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok tüketiliyor. Pidenin birçok çeşidi yapılıyor. Kavurmalı, peynirli ve kıymalı oluyor. Kavurmalı pide içindeki yumuşacık etiyle daha çok lezzetli oluyor. Özellikle de çocukların çok hoşuna gidiyor. Pidelerin yanına ayran çok güzel gidiyor.

Kavurmalı pidenin malzemeleri
Kavurmalı pidenin içi ve üzeri için malzemeler
Kavurmalı pide nasıl yapılır?

Öncelikle bir kabın içine yaş mayayı, ılık suyun yarısını ve toz şekeri koyalım ve çırpma teli ile maya ufalanıp eriyene kadar karıştıralım. Sonra erittiğimiz maya ile yaptığımız karışımı bir kenarda bekletelim. Ama kabın üzerini havlu ile örtelim mayanın köpürmesi ve kabarmasını bekleyelim. 15 dakika yeterlidir. Daha sonra köpürüp kabaran mayanın içine yumurtayı ilave edelim ve yumurta dağılana kadar çırpalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip çırpalım. Daha sonra kalan ılık suyu, ılık sütü, tuzu ve kepekli unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak azar azar unu ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatalım ve hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve böldüğümüz her parçayı merdane ile oval şekilde açalım. Hamurun ortasına uzunlamasına kavurma yerleştirelim ve kenarlarını içe doğru kapatalım. Orta kısmı açık kalan pidelerin kapattığımız her kısımlarını elimizle hafifçe bastıralım. Yaptığımız pideleri yağlı kâğıt serili bir tepsiye yerleştirelim. Daha sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pideleri 30 dakika dinlendirelim. Bir adet yumurtayı tel çırpıcı ile çırpalım ve pidelerin üzerine fırça ile sürelim. Yaptığımız pidelerin kavurmanın üzerine bolca kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış 225 derecede fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Kavurmalı pideleri sıcak sıcak servis yapalım.

Not: 4 adet pide çıkıyor.

Afiyet olsun.
" } ] }