{ "title": "Kaşarlı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kasarli-pide.jpg", "date": "21.01.2024 05:01:53", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak içerisinde ne kadar hamarat olduğunuzu misafirlerinize gösterebilirsiniz.

Kaşarlı pide malzemeleri
Kaşarlı pidenin iç malzemesi
Kaşarlı pide nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine 4 su bardağı unu eliyoruz. Yarım çay bardağı sıcak suyun içerisine mayamızı koyup eritiyoruz. Unun üzerine sırasıyla 1 çay bardağı süt eklenir ve üzerine 1 tane yumurta kırılıp, 1 çay bardağı zeytinyağını da koyduktan sonra tuzunu atıyoruz. Erimiş olan mayayı da koyup yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamına gelmiş olan hamurumuzun üzerini kapatarak beklemeye alıyoruz.

Ayrı bir kabın içerisine kaşar peynirini rendeliyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırıyoruz.

2 saat boyunca dinlenmiş ve mayalanmış olan hamurdan bir tutam alarak düzgün bir zemin üzerine koyup uzunlamasına açarak yapmış olduğumuz karışımdan bir miktar alarak hamurumuzun kenarlarını içe doğru kapatıyoruz. Bütün pideler bu şekilde olacak şekilde yapılıp daha önceden yağlamış olduğumuz tepsinin içerisine dizilerek 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika boyunca pişiriyoruz. Sıcak servis edilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }