{ "title": "Kaşarlı Pide İçi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Kasarli-Pide-Ici-73.jpg", "date": "21.01.2024 04:34:37", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatiftir. Akşam işten geldiniz ya da hafta sonu çocuklar acıktılar ve yemek için gözünüzün içerisine bakıyor sizin ise kalkıp tüm imkânları seferber edip yemek hazırlayacak havanız yok. Bu durumlarda hemen kaşarlı pideye başvurabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken şey kaşarlı pide harcı hazırlayarak damak zevkinize uygun pideyi yapan fırına bu pide harcını göndermektir. Fakat benim sizlere tavsiyem kaşarlı pide harcının içerisine mutlaka başka malzemelerde ilave etmenizdir. Hem pideler daha lezzetli olur hem de pideyi özellikle evdeki ufaklıklar için yaptırmışsanız daha besleyici olur. Mesela kaşarlı harcın yanına en çok sucuk ya da mantar yakışmaktadır. Bu alternatifler mutlaka aklınızda olsun derim. Pişman olmayacaksınız. Mantar ve sucuk da kullanmaya karar verirseniz bunları kaşar peynirinin içerisine doğramanız yeterli olacaktır. Pide harcını hazırlamak oldukça kolay olsa da ya da zor pide harçlarını da başarıyla hazırlamış olsanız bile eğer güzel pide yapan bir yer bulamamışsanız sonuç hezimet ile sonuçlanabilir. Bu yüzden bu konuda işi şansa bırakmadan pide ustasının başında beklemenizi tavsiye ederim. Böylece pideler hem kalın olmaktan hem de yanmaktan bu sayede kurtulabilir.

Kaşarlı pide içi için gerekli malzemeler
Kaşarlı pide içi hazırlanışı: Kaşarlı pide harcının yapılması son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken işlem rendenin kalın kısmını kullanarak kaşar peynirini rendelemektir. Kaşar peynirini rendeledikten sonra pideciye kolay götürebileceğiniz kapaklı bir tabağın içerisine boşaltın. Kaşar peyniri rendesinin üzerine pul biberi de ilave ederek karıştırın. Kaşar peynir ne kadar güzel ve yağlı olursa pide de o kadar lezzetli olacağından iyi markaları tercih etmeye özen gösterin. Diğer taraftan maydanozları doğrayın fakat harcın içerisine katmayıp ayrı bir kapaklı tabağa doldurun. Kaşarlı pide sıcak olarak yenilmesi gerektiğinden tam yemeğe oturmak üzereyken yaptırmak üzere götürürseniz sıcak sıcak yeme ihtimaliniz de ortadan kalkmaz. Bu arada kaşar peyniri çabuk kızaracağından kapalı pide olarak yaptırırsanız aradığınız görüntüyü bulamayabilirsiniz. Bu yüzden dar uzun etli ekmek gibi yaptırmaya özen gösterin. Sıcakken de üzerine maydanozları döktürün. Eğer yumurta götürürseniz kaşarlı pide içinin üzerine yumurta da kırdırabilirsiniz.
" } ] }