{ "title": "Kaşarlı Kuşbaşılı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Kasarli-Kusbasili-Pide-27.jpg", "date": "19.01.2024 11:50:04", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Kaşarlı Kuşbaşılı Pide hem et hem de peyniri bir arada barındıran oldukça lezzetli bir pide çeşididir. Pide çeşitleri Türk mutfağının sevilen yemekleridir ve küçük büyük birçok insan tarafından sevilerek tüketilir.

Kuşbaşılı Kaşarlı pide için gereken malzemeler

Hamur için
İç harcı için
Kaşarlı Kuşbaşılı pide nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru hazırlayalım ki iç malzemesini hazırlarken mayalanmaya başlasın. Hamur için ılınmış sütün içine yaş mayayı ekleyerek eritin. Eridikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını karıştırın, toz şekeri de koyarak yaş mayanın tepkimeye başlamasına fırsat verelim daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım ve bir kabın içine koyup üzerini ıslak bir bez ile örterek mayalanması için dinlendirelim. Diğer tarafta minik doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun, rengi dönen etlerin üzerine sıçandişi doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave edelim. Soğan ve yeşil biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim. Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tuz, karabiber, pul biberi ekleyip altını kapatalım. İç harcımız hazır, bu harcı soğumaya bırakalım. Diğer tarafta mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp bu bezeleri uzunlamasına pide şekline getirecek şekilde açalım. Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır ki içine koyulacak harcı taşıyabilsin. Soğuyan iç harçtan pide hamurunun üzerine yayalım ve kenar kısımlarını iç tarafa doğru kapatalım. Hamurun üzerine yumurta sarısını sürerek yağlı kâğıt koyulmuş tepsiye koyarak 180 derecede pişirin Hamur tam olarak pişmeden önce tepsiyi dışarı alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }