{ "title": "Kaşarlı Kıymalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Kasarli-Kiymali-Pide-87.jpg", "date": "20.01.2024 09:21:56", "author": "veysel gencol", "article": [ { "article": "Kaşarlı Kıymalı Pide, çok sevilen pideler arasında yer alır. Büyüklerin ve küçüklerin severek yediği bir yiyecek türüdür. Daha çok dışarı da yapılmasına rağmen biz istersek pidemizi evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz. Özellikle çocukların severek yediği kaşarlı kıymalı pidemiz onlar için ev ortamında daha sağlıklı olarak hazırlayabiliriz. Bu nedenle öncelikle gerekli olan malzemelerimizi bir sıralayalım.

Kaşarlı Kıymalı Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
İçine Koymak için Malzemeleri
Kaşarlı Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle pidemizi yapmak için hamurumuzu hazırlamamız gereklidir. Yapacağımız ilk iş maya, şeker, su ve sütümüzü karıştırıp 10 dakika kadar beklemeliyiz. Daha sonra bu karşımın içine yağ, un ve tuz ekleyip hamuru iyice bir yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra ağzını kapatıp en az yarım saat bekletin. Bu sırada İç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İlk yapacağınız iş soğanları doğrayıp tavada yağda kavurun. Yağın miktarını göz kararı ile belirleyebilirsiniz. Soğanları kavurduktan sonra üzerine kıymayı ve biberleri ekleyin. Bunun üzerine biber veya domates salçasını ekleyin. Yapacağınız işlem ise domatesleri eklemek ve bunları iyicene suyu çekilinceye kadar pişirin. En son olarak karışımın üzerine tuz, karabiber, pul biberi atıp karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 25-30 dakika kadar bekleyin. Bu süre geçtikten sonra da yarım demet maydanozu doğrayıp harcınıza ekleyin. Harcınızın bir miktar çiğ kalması yerinde olacaktır. Fırında pişeceği için böyle olmasında bir sakınca yoktur. Mayalanmış olan hamurumuzu artık alabiliriz. Hamuru az bir süre daha yoğurduktan sonra avuç büyüklüğünde yuvarlak parçalara bölün.

Kaşarlı Kıymalı Pide, yaparken bu aşamadan sonra hamurlarınızı unlayarak merdane yardımıyla açmalısınız. Açma işlemini yaparken hamurun oval biçimde olmasına dikkat etmeliyiz. Açmış olduğumuz hamurun içine harcımızdan bir miktar alarak ortasına doğru yaymalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra hamurun kenarlarını kıvırın. Köşelerin açılmaması içinde kenarlarını ıslatabiliriz. Tepsiye bir yağlı kâğıt serdikten sonra üzerine un serpin ve pideleri üzerine dizin. Hamurlarımızın hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra 200 derece bir fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Bu şekilde pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine kaşarları serpin ve tekrar fırına verin 2 dakika daha fırında kaldıktan sonra fırından kenarlarına tereyağı sürün. Pidemiz servise hazırdır.
" } ] }