{ "title": "Kapalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kapali-pide.jpg", "date": "19.01.2024 07:48:56", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kapalı Pide, genellikle herkesin sevdiği kapalı pide farklı malzemeler ile hazırlanabilir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize kalmıştır. Ancak biz bu tarif de mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı pidenin hazırlanması diğer pide çeşitlerine göre daha kolay olmaktadır. Nedeni ise üstünün kapalı olması ve bu nedenden dolayı da iç harcın fırında yanma durumu olmamasıdır. Sizde kapalı pide hazırlamak isterseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kapalı Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Kapalı Pide Hamuru için
Kapalı Pide İç Harcı için
Kapalı Pide Nasıl Yapılır?

Kapalı pide için ilk olarak hamuru başlaya geçin. Hamurun da maya kullanıldığı için bir müddet bekletilmesi gerekir. Aksi halde pidenizi yerken damağınıza mayanın tadı gelebilir. Bunu önlemek için mayalı hamuru bir müddet bekletmek de fayda olacaktır. Mayalı hamur için bir kâsenin içerisine mayayı ilave edin ve bir bardak ılık su ile bekletin. Mayanın içerisine toz şeker serpiştirirseniz maya daha güzel kıvam alacaktır. Ardından unu bir yoğurma kabının içerisine alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına verilen hamur malzemelerini ve mayalı karışı ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak nitelikte olmasına dikkat edin. İstenilen kıvam da olan hamurun üzerine bir streç film veya nemli bir bez örtüp yarım saat oda ısısında bekletin. Hamur beklerken siz de bu arada kapalı pidenin iç harcını hazırlamaya geçin.

İç harç için öncelikle dibi yanmayan bir tava alın ve içerisine dilimlenmiş yarım kilo mantarı ilave edin. Mantar suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Ardından bir tane kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve mantarların içerisine alın. Biberleri de ince olacak şekilde doğrayıp iç harcın içerisine alın. Bir tane haşlanmış patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve baharatlar ile iç harcın içerisine alın. Hazırlanmış olan kapalı pide harcına tuz serpiştirip harmanlayın ve hamuru hazırlamaya geçin.

Pidenin hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp beze yapın. Bir tane bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp açın. Açılan hamurun orta kısmına iç harçtan ilave edip sadece orta kısmına yayın. Hamurun kenarlarına ortaya getirip pidenin üzerini kapatın. Pidenin üstüne yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Verilen sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika üzerine bez örtüp dinlendirin. Dinlendirilen pideleri dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }