{ "title": "Kabak Pidesi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/kabak-pidesi.jpg", "date": "21.01.2024 07:59:47", "author": "Ecehanım harzan", "article": [ { "article": "Kabak Pidesi: Ege yöresine ait olan kabak pidesi Manisa şehrinde çok yapılır. Gelen misafirlerine ikram için kabak pidesini çok yaparlar. Yapımı oldukça kolay olup fazla malzeme içermeyen bir tariftir. Tarifi kendinize göre değiştirerek sizde size özgü yeni şekilde yapabilirsiniz. Kabak yerine ıspanak kullanabilirsiniz mesela.

Kabak Pidesi İçin Malzemeleri
Kabak Pidesi Nasıl Yapılır?

Kabaklar soyulur ve bir tepsi içine rendelenir. Tepsiye koyduktan sonra üzerine bir tutam tuz dökülüp 5 dakika bekletilir. Bekletilen kabaklar top top alınıp avuç içinde suyu sıkılır ve tepsiye serilir. Peyniri kabağın üzerine rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyılır. Soğan ve biberler doğranıp yağda kavrulur ve maydanozları da soğanların içine atılıp bir defa döndürülür. Daha sonra tepsideki malzemeler in üzerine dökülür. Yumurta be nane karıştırılıp tüm harcın içine dökülür ve tüm malzemeler harmanlanır. Hamuru parçalara bölerek içine hazırlanan harçtan koyulur ve hamurun kenarları kapatılır. Yufkayla yapanlar ise yufkaları keserek harcı içine koymalılar. Hazırlanan pideleri artık fırına atma zamanı gelmiştir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pişirilmelidir. Yemeğiniz hazır. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun herkese.
" } ] }