{ "title": "Fırında Pide Tarifi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/firinda-pide-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 21:01:32", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir. Aslında ev ortamında fırında pide hazırlamak için herkesin kendi damak tadına göre sevdiği malzemelerle pide içi hazırlayarak fırında pide yapması oldukça mantıklıdır. Bu nedenle ev ortamında hazırlanan fırında pide çeşidi olarak hep çok seçenek mevcuttur. Örnek verecek olursak kıymalı pide, karışık pide, sucuklu pide, kaşarlı pide, mantarlı pide, otlu pide, peynirli pide, kavurmalı pide ve daha sayamadığımız pek çok pide çeşidini sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle hafta gelen konuklarınız ve çocuklarınız için herkesin damak tadına uygun seçeneklerden faydalanılarak büyük küçük herkesi mutlu ederek onlara mükemmel bir pide ziyafeti sunabilirsiniz. Bu tarifimizde pide çeşidi olarak birçok seçenek sunmuştuk dilerseniz fırında pide tarifimizi kıymalı pide olarak hep birlikte hazırlayalım.

Fırında Pide Tarifi Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Pide İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Pide Tarifi Üzeri için
Fırında Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında pide hazırlamaya ilk olarak pide hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyerek karıştırdıktan sonra üzerine elenmiş unu azar azar ilave edip iyice yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım. Ardından yoğrulan hamurun üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Hamurumuz mayalanırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Geniş bir karıştırma kabına yarım kg kıymayı ilave ederek üzerine eklemek için, 2 adet kuru soğanın, 2 adet domates ve 2-3 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak ekleyelim. Ardından sivri biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yemeklik doğrayıp kıymalı harca ekledikten sonra üzerine tüm baharatlar ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz yarım su bardağı sıvı yağ ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırarak harmanlayıp iç harcımızı hazır hale getirerek bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra mayalanmaya bıraktığımız kabaran hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar kopartarak beze haline getirdikten sonra hafifçe un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alarak bir merdane yardımıyla uzunlamasına ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açarak üzerine hazırladığımız kıymalı iç harçtan tıpkı hazır kıymalı pide de olduğu gibi yayalım. Ardından hamurun kenarlarını iç harcın üzerine doğru hafifçe kapatarak yağlanmış fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Tüm iç harç ve pide hamuru bitinceye kadar aynı işlemlere devam ederek pidelerimizi tamamlayıp kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Ardından fırınımızı 200 derecede ısıtarak tepsiyi fırına sürüp yaklaşık olarak pideler kızarıncaya kadar 20- dakika kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }