{ "title": "Fırında Kıymalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Firinda-Kiymali-Pide-16.jpg", "date": "20.01.2024 13:54:21", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Fırında Kıymalı Pide, genellikle doğu bölgelerinde fırında kıymalı pide yapılmakta. Doğu bölgelerinde yapılmamasının sebebi taş pide fırınlarının bulunmamasıdır. Evinizde de fırında kıymalı pideyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Fırında kıymalı pidenin yapımı azcık zor ama lezzetti de tadına bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalorisi o kadar yüksek. Diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar fırında kıymalı pide tüketmesi pek önerilmemektedir. Fırında kıymalı pide normal fırında nasıl yapılır birazdan ondan bahsedelim.

Fırında Kıymalı Pide Malzemeleri
İç Harcı
Üzeri için
Fırında Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine süt, su, şeker ve ardında mayayı ekleyip köpük, köpük olduktan sonra sıvı yağı, yoğurdu ekleyin elinizle hamur yoğurur gibi yapın. Daha sonra süt maya karışımına yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine kapattın ve hamuru mayalanmaya bırakın. Bütün sebzeleri yemeklik olacak şekilde küçük doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyip ocağa alın. Yağ hafif ısındıktan sonra kuru soğanı ilave edin ve kavurmaya başlayın. Sonra yeşil biberi ilave edin. Biberlerde hafif kızardıktan sonra kıymayı ekleyin 2-3 dakika kıymaları da kavurun daha sonra domates, pul biber, karabiber, salça, tuz ekleyin 1-2 dakika daha karıştırın daha sonra tavanın ağzını kapatıp domates suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra ince doğranmış maydanozu ilave edin ve iyice karıştırın. Yoğurmuş olduğumuz hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Temiz bir tezgâhın üzerine azıcık un serpiştirin yuvarlamış olduğunuz hamuru merdaneyle hafif uzun olacak şekilde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı iç harçtan eşit bir şekilde serpiştirin. Kıymaların dökülmemesi için elinizi ıslatın açmış olduğunuz kıymanın etrafını kıvırın ve yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine sıra sıra dizin. Küçük bir sos kasesinin içine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Hazırlamış olduğunuzu karışımı kıymalı pidenin üzerine sürün. Hazırlamış olduğumuz kıymalı pideyi daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında kıymalı pide hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }