{ "title": "Evde Pide Hamuru", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Evde-Pide-Hamuru-78.JPG", "date": "21.01.2024 07:24:33", "author": "Osman Atabey", "article": [ { "article": "
Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnız önemli olan pide hamurunun hazırlanmasıdır. Çünkü pide hamuru normal hamurlara oranla biraz daha sert yoğurularak hazırlanmaktadır. Fakat evde yapılan pide hamuru mayalı olduğundan normal kulak memesi yumuşaklığında yoğurulması gerek. Evde istediğiniz zaman pide hamurunu hazırlayarak farklı malzemeler kullanarak pide yapabilirsiniz. İster üzeri açık olsun isterse kapalı olsun mükemmel pideler hazırlamak artık çok kolay. Ayrıca pide hazırlarken tek bir malzeme yerine ayrı ayrı farklı malzemelerde kullanabilirsiniz.

Evde Pide hamuru malzemesi
Evde Pide hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kâsenin içine unu alalım ve unun ortasında çukur açalım. Daha sonra mayayı küçük bir kâsenin içerisine şekeri de ekleyerek ılık suyla kabarması için koyalım. Kabaran mayaya süt ve tuz ekleyerek kâsenin içinde iyice karıştıralım. Yoğurma işlemi sırasında gerek duyduğunuzda ılık su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye çalışalım. Hazırladığımız pide hamurunu yaklaşık 1 saat dinlenmesi için bırakalım. 1 saat dinlenmeye bıraktıktan sonra hamurunuz hazır hale gelecektir.
" } ] }