{ "title": "Evde Kıymalı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/evde-kiymali-pide.jpg", "date": "19.01.2024 03:30:03", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu durumun en büyük nedeni tabi ki ülkemizin batı bölgelerinde pide fırınlarının az bulunması ve bazen bulunmamasıdır. Oldukça yaygın olarak tüketilen evde kıymalı pideyi, sizlerde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece bir pide fırınına ihtiyacınız olmadan kolay bir şekilde pidenizi kendiniz yapacaksınız. Her ne kadar kişiyi uğraştırıcı bir tarif olsa bile aslında bu mükemmel lezzeti tatmanız için değecek bir durumdur. Evde kıymalı pide yapılışında aslında hem hamur için malzemeler gerekir hem de kişinin pide içerisinde kullanacağı kıymalı harç için malzemeler gerekir. Bu durumun yanı sıra belirtmek isterim ki eğer evde yapacağınız kıymalı pide sayısının az olmasını isterseniz malzeme miktarını azaltabilirsiniz.

Evde Kıymalı Pide Malzemeleri
Kıymalı iç malzemeleri
Evde kıymalı pide nasıl yapılır?

Öncelikle kıymalı pidenin içerisinde kullanılacak olan iç harcı yaparsanız sizler hamur yoğururken kıymalı harç dinlenecektir. Bu sayede kıymalı pideden çok daha lezzet elde edebilirsiniz. Bu iç malzemeyi hazırlarken domatesleri, soğanları, biberleri ayrı ayrı robottan geçirin. Eğer robotunuz yok ise bu durumda isterseniz ince ince manuel olarak doğrayabilirsiniz. Böylesi tabi ki lezzet açısından çok daha sağlıklıdır. Bu işlemde maydanozları kesinlikle bıçak ile doğramanız gerekecektir. Aksi durumda maydanoz suyu çok büyük renk verecektir. Robota çektiğiniz ya da iyice doğradığınız malzemeleri baharatları da kullanarak etlerle birlikte karıştırırsanız iç harcınız tamamlanmış olacaktır.

Bir diğer aşamada ise artık hamur yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle geniş bir yoğurma kabı içerisine maya ile şekeri koyarak üzerine bir miktar su ekleyin. Bol bol karıştırarak mayanın erimesini ve şeker ile karışmasını sağlayın. Birkaç dakika bekleyerek mayanın biraz kabarmasını sağlayın. Bu süre geçtikten sonra malzemelerde hamur için ayırdığımız ürünleri ekleyerek hamur kıvamı alana kadar bol bol yoğurun. Yoğurma işleminin yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru da dinlenmeye bırakın.

İşte insanların, evde kıymalı pide yapılışı sırasında en çok zorlandığı aşama bu kısımdır. Bu aşamada kıymalı pidenin yapılışı sırasında açma işlemini yapacaksınız. Önce bir kabın içerisine biraz un serpiştirin ve hamurdan bezeler yaparak kaba dizin. Kab olarak bir fırın tepsisi seçebilirsiniz. Daha sonra bu bezeleri uzunlamasına olacak şekilde elinizle açın. Bir pide boyutuna gelen hamurun tam ortasında bir miktar kıymalı iç koyarak iyice tutması için bastırın. Bu sırada fırınınızı 250 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Son olarak pidelerin kenarlarını harcın dökülmemesi için katlayın ve tepsi ile fırına atın. Piştikten sonra ister dilimleyerek ister büyük parçalar halında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }