{ "title": "Evde Kaşarlı Pide Tarifi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Evde-Kasarli-Pide-Tarifi-85.jpg", "date": "19.01.2024 16:31:17", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restoran ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla evde de yapacağınız bir besin maddesidir. Burada önemli nokta kaşar peynirinin taze olması yönündedir. Ayrıca hamurun kıvamını da iyi bir şekilde tutturmak lezzet açısından fayda sağlayacaktır. Kırsal kesimlerde ev ocaklarının dışarıda toprak tarzı fırınlardan oluşması ile yapılacak olan pidelerin tatlarının damakta bir iz bırakacağını bilmeniz gerekir. Böyle bir imkânınız yoksa evlerde kullanılan elektronik fırınlarla da oldukça lezzetli kaşarlı pide yapmanız mümkündür. Önemli olan kendinize olan öz güveniniz ve yemek yapmak için istekli olmanızdır. İsteksiz yapılan pideler lezzet veya görüntü açısından kötü olabilme ihtimaliyle karşı karşıyadır.

Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Evde Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?

Yaş maya ılık su içerisinde iyice eritilir. Tuz, zeytinyağı, süt derin bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Yumurta sarısı başka bir kâseye alınarak sarısı bu karışıma eklenir. Hazırlanan maya da eklenir. Üzerine un yavaş yavaş eklenerek belirli kıvama getirilerek yoğurulur. Hazırlanan hamur üzerine mayalanmasını hızlandıracak temiz bir bez örtü kapatılır. Ardından başka bir kap içerisine kaşar peyniri rendelenir. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınarak oklava yardımıyla uzunlamasına istenilen boyutta açılır. Hamur kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şekli verilir. Hazırlanan pide hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kenar kısımlara ayırmış olduğunuz yumurta sarısı fırça ile sürülür. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına koyularak kenarları kızarıncaya pişirilir. Pişirilen pideler fırından alındıktan sonra üzerine tereyağı parçalar halinde pidenin her yerini kapsayacak bir şekilde dağıtılır. Ardından rendelenen kaşarlar üzerine eklenerek tekrar fırına verilir. Üzerindeki kaşar eriyince fırından çıkartılıp tekrar az miktarda üzerine tereyağı sürülür. Sıcak olarak tüketebileceğiniz muhteşem bir lezzet elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }