{ "title": "Ev Yapımı Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/ev-yapimi-pide.jpg", "date": "20.01.2024 04:04:35", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Ev yapımı pide, zor bir işmiş gibi gelse de hem yapımı hem yemesi zevkli olan gününüzü kurtarabileceğiniz bir yemektir. Evinizde kendi pidenizi yaparak hem içini kendi zevkinize göre hazırlayabilir hem de çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.

Şimdi sizlere elinize oklavayı almak için sabırsızlanacağınız çeşitli pide içleriyle beraber ev yapımı pide tarifi vereceğim.

Ev yapımı pide hamuru için malzemeler
Hamurun yapılısı

Bir kaba ısıtılmış sütü dökün ve içinde yaş mayayı özeyin. Karışıma sonra sıvı yağ, tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip elinizle birbirine iyice özdeşleştirin. Daha sonra alabildiği kadar unu ekleyin ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamurunuz kıvama geldikten sonra üzerini bir bezle kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada aşağıda tarifini vereceğim içlerden herhangi birisini hazırlayın.

Kıymalı iç için malzemeler
Nasıl Yapılır?

Domatesi, biberleri, maydanozları ve soğanı doğrayın. Hepsini ince ince kıyın. Birbirleriyle harmanlayın. Üzerine kıymayı, salçayı, sıvı yağı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. İçiniz hazır oldu.

Sucuklu iç için malzemeler
  • 250 gram sucuk
  • 5-6 yeşil biber
  • 3-4 domates
  • Rendelenmiş kaşar peynir
Nasıl Yapılır?

Sucukları ve domatesleri küp-küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip onları da küp-küp doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin. Domatesleri, biberleri ve sucukları birbirleriyle harmanlayın. Kaşar peynir rendesini ise karışımı pideye yaydıktan sonra üzerine serpiştirin.

Peynirli iç için malzemeler
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz
Nasıl Yapılır?

Kaşar peyniri rendeleyin. Beyaz peyniri elinizde ufalayın. Maydanozları ince ince kıyın. Tüm malzemeleri harmanlayın.

Yukarıdaki herhangi bir içi yaptıktan sonra hamurları bezelere ayrın. Bezeleri uzunlamasına merdaneyle un serpe serpe açın. Elinizle de hamuru inceltin. Daha sonra hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını katlayın ve üzerine bir yumurtanın sarısını sürün. Tüm bezeler bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

" } ] }