{ "title": "Etli Pide İçi", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/Etli-Pide-Ici-66.gif", "date": "19.01.2024 11:06:48", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bayanların can simidi gibidir. Ne zaman kalabalık ya da ani bir misafir bastırsa ilk başvuracağımız yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Yanına hemen bir tarhana çorbası salata ve ayran çay ile de tatlıyı ikram ettik mi misafirlerimizi en iyi şekilde doyurmuş olmanın mutluluğunu yaşarız. En güzel kısmı da çok az yorulmak ve az bulaşık ile mücadele etmektir. Bir de pide harcı olarak kaşarlı ya da peynirli gibi basit malzemelerden yararlanırsak işimiz daha kolay olacaktır. Aslında etli pide harcı hazırlamaya da karar verseniz çok yorulmazsınız sadece sebzelerin rondodan geçirilmesi aşaması biraz uğraştırabilir. Eğer eliniz hızlı ise bu işlemi de en fazla 20 dakika gibi kısa bir süre zarfında yerine getirmiş olursunuz. Bu arada eğer etli pide harcının içerisine evde acılı ezme ya da sos gibi malzemeleriniz varsa mutlaka bir miktar kullanmanızı tavsiye ederim. Kırmızı biber veya domates sosu olması arasında ise fark bulunmamaktadır.

Etli pide içinin hazırlanması için gerekli olan malzemeler

(6-7 adet pide için)
Etli pide içi nasıl yapılır?

Etli pide içinin yapımı için tüm malzemeleri ayıklayın ve yıkayın. Sebzelerin her birinin ayrı ayrı karıştırıcı kullanarak doğranması gerekir. Bunun için ilk soğan ile sarımsaktan başlayın ve tüm malzemeleri geniş bir cam saklama kabının içerisine boşaltın. Üzerine tüm baharatları ve tuzu atın. Tere yağını da küp-küp doğrayın ve zeytinyağı ile harca katın. Elde edilen malzemeden bir kâseye biraz ayırın ve içerisinde salçayı açarak tekrar aynı kapa aktarın. En son olarak kıymayı için ilave edin ve mümkünse elinize eldiven geçirerek kıymayı dağıtın. Karıştırma işlemini yaparken sulanmamasına önem verin. Harç içerisindeki domates ve soğan nedeniyle ne kadar dikkat etseniz de hafif su verecektir. Bu suyu çekmesi için içerisine ekmek kırığını ekleyin. Etli pide içi hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }