{ "title": "Ekmek Hamurundan Pide", "image": "https://www.pide.gen.tr/images/ekmek-hamurunda-pide.jpg", "date": "19.01.2024 23:31:59", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zamanınız yoksa bu pide tarifini yapabilirsiniz. Fast food olarak adlandırılan yemeklere göre çok fazla artısı var. En önemlisi evde kendiniz yapacağınız için daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca tarifte verilen kıyma yerine isteğinize göre peynir ya da daha farklı iç malzemeleri kullanarak farklı lezzetler elde etmeniz mümkündür. Başka bir deyişle elinizde değişik bir tarif olacaktır. Kısa zamanda yapılabilen tarifler arasında arşivleyebilirsiniz. Şimdi tarifin yapımına geçelim, önce yapılış için gerekli olan malzemeleri, sonra da pidenin yapılış şeklini vereceğiz.

Gerekli gereken malzemeler 6 mini pide amaçlı
Üzerine sürmek için
Kıymayı küçük bir tencereye koyun, kaşıkla karıştırarak belli bir süre kavurun ki top top olmasın. Sonrasında içerisine doğranmış biberleri (Arzu ederseniz kuru soğanı) ekleyin, belli bir süre daha kavurun. Domates rendesi ve baharatları da ekleyip kıymalar pişene civarı ateşte tutun. Fırından aldığınız hazır duruma gelmiş olan ekmek hamurunu belli bir süre un serptiğiniz tezgâhta 6 parçaya ayırın. İster elinizle, arzu eder merdane sayesinde bu parçalara dilediğiniz tarzı verip, aralarına bolca kıymalı harç koyup iyi bir biçimde kapatın ki iç malzeme dökülmesin. Pidelerin üst kısmına zeytinyağıyla karıştırdığınız yumurta sarısını da sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında tahmini olarak 25-30 dk kadar pişirin.

Not: İsterseniz pideler fırından çıkar çıkmaz üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz. İsterseniz fırına koymadan öncesinde üzerlerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz bu şekilde pideler daha güzel bir görünüşe sahip olacaktır. Daha narin pideler isterseniz, fırından çıktıktan ardından üzerlerine elinizle azıcık su serpip, üzerini bir mutfak beziyle örtüp, 5-10 dk bekleyin. (Bu şekilde hazırlanan pidelerin üstünde ne yağ var ne su var). Bir birey amaçlı 2 tanesi yeterlidir, 3 tanesi çok fazla miktarda doyurucu oluyor, nasıl olsa 3 tanesi 1/2 ekmek yemiş olmak anlamına gelir. Benim düşünceme göre bu pidelere peynir ve sebzeli içler daha fazla miktarda ve daha çok yakışıyor, ama yine de kendi damak zevkinizi ön planda tutmalısınız aklınızda olsun. Pideler hazırdır, afiyet olsun.
" } ] }